Η μνήμη του μακαριστού αρχιμανδρίτου Ισιδώρου Σαλάκου τιμήθηκε και εφέτος από την εκκλησιαστική κοινότητα της αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

 


Η μνήμη του μακαριστού αρχιμανδρίτου Ισιδώρου Σαλάκου τιμήθηκε και εφέτος από την εκκλησιαστική κοινότητα της αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως. 

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023, στο υποκείμενο του ναού παρεκκλήσιο του αγίου Νεκταρίου, ο επίσκοπος Αρσινόης Βασίλειος, ιεράρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, τέλεσε την Θεία Ευχαριστία και το ιερό μνημόσυνο για τον μακαριστό αρχιμανδρίτη και Μέγα Εκκλησιάρχη της δευτεροθρόνου εκκλησίας και ακόμα 8 μακαριστών αδελφών, των Σπυριδούλας, Γεωργίου, Αντωνίου, Ιωάννου, Γεωργίου, Σωτηρίου, Ευστρατίου και Βλασίου.

Με τον επίσκοπο συλλειτούργησαν ο στρατιωτικός ιερεύς πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γκούσκος, ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου της κοινότητος της αγίας Μαρίνης, αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου καθώς και διάκονος Στέφανος Μούντο από το Κονγκό. Στο μνημόσυνο έλαβε μέρος, επί τούτο προσελθών και ο πρωθιερεύς Παναγιώτης Κούκουνας, εκ του ναού αγίου Νικολάου Ηλιουπόλεως.  


Ο επίσκοπος στο κοινωνικό, ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την ευλογία να είναι ιερουργός στην ενορία, μετέφερε τις ευχές του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου και του εν Αθήναις εκπροσώπου Αυτού, μητροπολίτου Γουινέας Γεωργίου και ανέφερε την από των φοιτητικών τους χρόνων γνωριμία με τον π. Σεραφείμ, υπογραμμίζοντας ότι η εκκλησιαστική κοινότητα της αγίας Μαρίνης είναι παγκοσμίως γνωστή. 

Ομίλησε για την δυσκολία της αποδοχής του θανάτου συγγενών και οικείων προσώπων και στο πως πρέπει να την αντιμετωπίζουν οι Χριστιανοί. Αναφέρθηκε στον μακαριστό αρχιμανδρίτη Ισίδωρο τον οποίο αποκάλεσε φίλο με κεφαλαίο Φ και περιέγραψε την διακονία του στην εκκλησία του αποστόλου Μάρκου. Ενθυμούμενος το ότι συνυπήρξαν στην υπηρεσία του εν Αθήναις γραφείου του Πατριαρχείου, μνημόνευσε και το ότι όταν επανήλθε στο Κάιρο αναλαμβάνοντας μια Αραβόφωνη ενορία την ανακαίνισε κτιριακά και πνευματικά και την έκανε αξιομίμητη έως και του δυστυχήματος που τον οδήγησε στην αιωνιότητα.

Ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ αφού συλλυπήθηκε τους πενθούντας, ευχαρίστησε τον επίσκοπο για την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας και των ιερών μνημοσύνων και τον προσκάλεσε και πάλι να παραστεί στο ναό ως ιερουργός και κήρυκας.   

Ο μακαριστός αρχιμανδρίτης Ισίδωρος, Ηλιουπολίτης και βαπτισμένος στο παρεκκλήσι του αγίου Νεκταρίου της κοινότητος μας, κατέληξε σε ηλικία 33 ετών, στις 15.2.2013, σε νοσοκομείο της Ηλιουπόλεως Καΐρου, συνεπεία επιπλοκών των τραυμάτων που υπέστη σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα κατά την μετάβασή του για ιερουργία την Κυριακή 10.2.2013 από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα προς την παρίσθμια πόλη του Σουέζ.

Η τότε ανακοίνωση του πατριαρχείου σημείωσε: "Ο Μέγας Εκκλησιάρχης της Εκκλησίας των Αλεξανδρέων και Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ της εν Καΐρω Ελληνορθοδόξου Κοινότητος των Αραβοφώνων, υπηρέτησε επί σειρά ετών το παλαίφατο Πατριαρχείο και θα μείνει στη μνήμη όλων όσων είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν για την καλοσύνη της καρδιάς του, την προσήνεια του χαρακτήρα του και για την απροϋπόθετη αφοσίωση του στην διακονία του Θεού και του ανθρώπου". Αιωνία του η μνήμη.

Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.