Η πολυτάλαντη και δραστήρια Ηλιουπολίτισσα συμβολαιογράφος Κα Αγγελική Δουβή στο δρόμο για την Βουλή.



Η λιτή ανακοίνωση της δραστήριας και μαχητικής συμπολίτισσάς μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

#ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ μου έκανε την μεγάλη τιμή να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του, #ΝΟΤΙΟ_Τομεα_Αθηνών_Β3 στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Καλή μας επιτυχία, #ΜΕ_ΤΗ_ΝΙΚΗ!!

Στον αγώνα με σταθερότητα και επιμονή για τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας!".

Δουβή Αγγελική του Χρήστου και της Όλγας
Βιογραφικό

από την σελίδα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εν αναμονή επικαιροποίησης της

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Είμαι συμβολαιογράφος Ηλιούπολης, κατοικώ και εργάζομαι στην Ηλιούπολη, η καταγωγή της οικογένειάς μου είναι από Αθήνα και Αρκαδία.
Από το 2014 είμαι μέλος της δημοτικής παράταξης που υποστηρίζεται από τον Σύριζα «Ηλίου πόλις ανθρώπινη πόλη», και εκλέκτηκα δημοτική σύμβουλος 2014-2019, η μόνη δημοτική δημοτική σύμβουλος γυναίκα μεταξύ των 6 δημοτικών συμβούλων.

Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαϊου συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο της ίδιας δημοτικής κίνησης, και κατέλαβα την 5η θέση (πρώτη αναπληρωματική) σε σύνολο 62 υποψηφίων.

Είμαι μέλος της γραμματείας τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου Σύριζα. Έγγαμη με δύο παιδιά.

Σπουδές

Σπούδασα στην Παιδαγωγική Ακαδημία Τριπόλεως και πήρα το πτυχίο μου το 1985. Την ίδια χρονιά ξεκίνησα τις σπουδές μου στην Νομική σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή. Συμμετείχα στην φοιτητική παράταξη του Δημοκρατικού Αγώνα της σχολής μου.

Το 2014, μετά από κατατακτήριες εξετάσεις εγγράφτηκα στο Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών (ΑΣΚΤ) στο οποίο είμαι τελειόφοιτη.

Το 2018 απέκτησα μεταπτυχιακό δίπλωμα από την Νομική Σχολή Αθηνών στην Φιλοσοφία Δικαίου, με θέμα διπλωματικής εργασίας «Ιμμάνουελ Καντ, Χάννα Άρεντ και πολιτική φιλοσοφία». Το κείμενο της εργασίας μου έχει αναρτηθεί στην «Πέργαμο», την ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Επαγγελματική πορεία

Για ένα χρόνο δίδαξα ως αναπληρώτρια δασκάλα στο 16ο Δημοτικό σχολείο Ηλιούπολης (περιοχή Αγίας Μαρίνας).

Αποφοίτησα από την Νομική σχολή το 1989 και ξεκίνησα την άσκησή μου στον Δικηγορικό σύλλογο Αθηνών. Πήρα την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Δικηγόρου και γράφτηκα στον Δικηγορικό σύλλογο Αθηνών το 1991. Συνεργάστηκα στην τηλεματική του Δικηγορικού Συλλόγου επί προεδρίας του αείμνηστου Τάκη Παππά΄. Δούλεψα ως μαχόμενη δικηγόρος για οκτώ χρόνια και πήρα προαγωγή ως δικηγόρος παρ’ Εφέταις.

Ως νέα δικηγόρος συμμετείχα το 1992 στο Πρόγραμμα Κατάρτισης Δικηγόρων σε θέματα βίας και κακοποίησης γυναικών, διάρκειας 500 ωρών το οποίο είχε διοργανώσει ο Δήμος Αθηναίων όπου μεταξύ των εισηγητριών ήταν οι αείμνηστες Ζώγια Χρονάκη και Καίτη Κωσταβάρα, πρωτοπόρες στα θέματα γυναικείας χειραφέτησης και ίσων δικαιωμάτων. Τότε για πρώτη φορά ήρθα σε επαφή με το γυναικείο κίνημα και τις διεκδικήσεις του.

Παράλληλα δίδασκα νομικά μαθήματα σε δημόσια ΙΕΚ (Ηλιούπολης και Αργυρούπολης) στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ (Πειραιά και Αιγάλεω) και στο 1ο Λύκειο Ηλιούπολης.

Το 1999 μετά από εξετάσεις διορίστηκα ως συμβολαιογράφος Ηλιούπολης και ασκώ το επάγγελμα αυτό μέχρι και σήμερα.


Αθλητισμός

Ασχολούμαι με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ειδικά με την αντισφαίριση, όπου από το 2007 είμαι μέλος του Αθλητικού Ομίλου Αντισφαίρισης Ηλιούπολης (ΑΟΑΗ) και έχω συμμετάσχει σε εσωτερικά πρωταθλήματα.

Το 2011 εκλέκτηκα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου και είχα αναλάβει τα καθήκοντα της Γενικής Γραμματέως του Ομίλου.


Τέχνη

Από τα εφηβικά μου χρόνια ασχολούμαι με το σχέδιο και την υδατογραφία. Για δύο χρόνια παρακολούθησα μαθήματα των καλλιτεχνικών εργαστηρίων του Δήμου Ηλιούπολης με καθηγητή τον ζωγράφο κ. Νικόλα Κληρονόμο και τα έργα μου παρουσιάστηκαν στις ομαδικές εκθέσεις των εργαστηρίων.

Η αγάπη μου για την Τέχνη με οδήγησε να ασχοληθώ με την Ιστορία και Θεωρία της Τέχνης και την Αισθητική Θεωρία γενικότερα στην ΑΣΚΤ.


Για τις πολλαπλές Κοινωνικές, Συλλογικές και Πολιτικές Δράσεις της κας Δουβή θα μιλήσουμε σε επόμενη ανάρτηση των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.