Αύριο στις 12.00 στο ναό Αναστάσεως Κυρίου στο κοιμητήριο Ηλιουπόλεως η κηδεία ενός θύματος της μοιραίας αμαξοστοιχίας των Τεμπών.

Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως - Ανακοίνωση.

Αύριο, Τρίτη 7 Μαρτίου 2023, στις 12.00 στο ναό Αναστάσεως Κυρίου στο κοιμητήριο Ηλιουπόλεως που βρίσκεται στην ενορία μας, θα προπέμψουμε  στον Πατέρα Θεό στην αιωνιότητα και θα συνοδεύσουμε στην μάνα γη ένα από τα θύματα του με κρατική ευθύνη θανάτου 57 συνανθρώπων μας στα Τέμπη.

Η κοινότητα μας την 1η Μαρτίου επομένη του εγκλήματος, έκαμε επιμνημόσυνη δέηση, για τους νεκρούς του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, ανέπεμψε την ευχή για τους πενθούντες και παράκληση στους αγίους Αναργύρους για τους τραυματίες.

Έθεσε την εθνική σημαία μεσίστια σύμφωνα με την κρατική απόφαση και με απόφαση του προέδρου του εκκλησιαστικού συμβουλίου αρχιμανδρίτου Σεραφείμ Δημητρίου θα την διατηρήσει έτσι έως και της ταφής του συμπολίτη μας εκ των θυμάτων.


Τέλεσε και στις 2 Θείες Λειτουργίες της Κυριακής 5 Μαρτίου 2023 την με απόφαση της εκκλησιαστικής διοικήσεως επιμνημόσυνη δέηση.

Κυκλοφόρησε στο έντυπο "Να μην ξεχάσω..." ομιλία με αναφορές στις ευθύνες και τους υπαιτίους. http://agmarina.gr/system/files/FYL_05_03_23.pdf

Αιωνία η μνήμη των κεκοιμημένων θυμάτων καλή ανάρρωση τραυματιών και εκ Θεού παρηγορία εις πάντας.


Η σχετική ανάρτηση του προϊσταμένου του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως στην σελίδα της Ενορίας Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.