Ηλιούπολη: Γαβριήλ Αραμπατζής & Θοδωρής Παπαδάτος έδωσαν το παρών στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Νικολάου Διάκου (15 φωτογραφίες).

 

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 31 Μαρτίου 2023.

Ωράριο λειτουργίας 10:00π.μ.-15:00μ.μ. και 17:00μ.μ.-21:00μ.μ. Καθημερινές και Σαββατοκύριακο.

Πληροφορίες: 210-9901400

Μουσείο Εθνικής Αντίστασης
Σοφ.Βενιζέλου και Μαρ.Αντύπα, Κεντρική Πλατεία Ηλιούπολης.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΒΕΛΟΣ - ΝΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΔΑΒΑΝΗΣ


21 Μαρτίου - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ
Οι λογοτέχνες στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.
Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Λογοτεχνίας, σας καλεί να επισκεφθείτε την έκθεση εικαστικών που οργανώνει, με πορτραίτα Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών.

Τα πορτραίτα έχει φιλοτεχνήσει ο ταλαντούχος εικαστικός Νίκος Διάκος, υλοποιώντας μια ιδέα του υπεύθυνου του Μουσείου Περικλή Καπετανόπουλου, δημοσιογράφου-ιστορικού.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης κος Γαβριήλ Αραμπατζής

"Ο Νίκος είναι νέος συνταξιούχος ναι νέος ζωγράφος πού ανακάλυψε μέσα στην καραντίνα ένα κρυμμένο ταλέντο του, μία ανάγκη εσωτερικής εκφρασης και ακόνισε τα μολύβια του.

Μια προσωπική έκθεση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης με τίτλο “Ταξίδι Στο χρόνο της ποίησης“ μέχρι τις 31 Μαρτίου".



Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης κος Θοδωρής Παπαδάτος

"Πριν λίγες ημέρες έγιναν στο Μουσειο Εθνικης Αντιστασης Ηλιούπολης τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του κ. Νικος Διακος, μέλους της Ένωση καλλιτεχνών λογοτεχνών Ηλιούπολης. Μια όμορφη και συγκινησιακά φορτισμένη εκδήλωση για να τιμήσουμε το έργο ενός αυτοδίδακτου, αλλά ταλαντάχου, εικαστικού.
Την τέχνη, κατά τη γνώμη μου, την απολαμβάνει κάνεις περισσότερο στη σιωπή· σιωπή, όμως, η οποία ενίοτε είναι και εκκωφαντική.
Και η δουλειά του κ. Διάκου (ας μου επιτραπεί η έκφραση - έστω και αδόκιμη), όπως φάνηκε και από τη μαζικότητα της προσέλευσης αλλά και την ποιότητα των έργων του, «έκανε φασαρία».
Σε προσωπικό επίπεδο, όπως ανέφερα και κατά την εκδήλωση, η έκθεση μου θύμισε μια φράση ενός άλλου λυρικού ποιητή, του Σιμωνίδη από την Κέα: «Ο λόγος του ανθρώπου, εικών εστί». Και πράγματι, μέσα από το έργο του κ. Διάκου ξαναζωντανευει, μνημονεύοντάς τους, ο λόγος μιας σειράς πνευματικών ανθρώπων - ποιητών, ξεδιπλώνοντας μια ολόκληρη εποχή· από τον Ησίοδο μέχρι τους σύγχρονους Έλληνες & ξένους λογοτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των καλών φίλων, Ηλιουπολιτών, Νίκου Καραβέλου και Αλέξανδρου Αρδαβάνη.

Μέσα από ένα ψηφιδωτό προσωπογραφιών, ο κ. Διάκος επαναφέρει και πάλι στο νου μας την αξία της Τέχνης στην καθημερινότητα. Δείχνοντάς μας πως η σχέση μεταξύ ποιητικου λόγου και ζωγραφικής είναι παράλληλη, μας ενθάρρυνε στο να στοχαστούμε πράγματα που αγγίζουν και τα δρώμενα του τόπου μας.
Η Δημοτική μας Κίνηση ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη ήταν πάντοτε παρούσα σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, με όποιον τρόπο μπορούσε, πρωτοπορώντας μάλιστα στα ζητήματα του πολιτσμού. Και αυτό φιλοδοξούμε να κάνουμε και στο μέλλον".
Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 31 Μαρτίου 2023. Αξίζει μια επίσκεψη.




ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ