Συνελήφθησαν δύο 17χρονοι που διέπραξαν ληστεία σε φαρμακείο στην Ηλιούπολη χθες το απόγευμα.

 


ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 14 Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν δύο 17χρονοι ημεδαποί που διέπραξαν ληστεία σε φαρμακείο στην Ηλιούπολη χθες το απόγευμα

Είχαν κατηγορηθεί σε προγενέστερο χρόνο ως μέλη συμμορίας ανηλίκων που διέπραττε ληστείες σε βάρος έτερων ανηλίκων

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της 13-3-2023 στην Ηλιούπολη, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο 17χρονοι ημεδαποί, -κατά περίπτωση- για ληστεία κατά συναυτουργία και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών.

Ειδικότερα, λίγο πριν τη σύλληψή τους οι κατηγορούμενοι φορώντας χειρουργικές μάσκες, εισήλθαν σε φαρμακείο στην Ηλιούπολη και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν δύο υπαλλήλους, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από το ταμείο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι προστρέξαντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που περιπολούσαν στην περιοχή, έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις, εντόπισαν τον έναν από τους δύο 17χρονους που βρισκόταν σε πλατεία από κοινού με άλλους 7 ανήλικους, τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Ηλιούπολης, όπου ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ανωτέρω ληστείας.

Στην κατοχή του ανωτέρω βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι ρέπλικα, φωτοβολίδα και χρηματικό ποσό.

Από την έρευνα που ακολούθησε από το Τμήμα Ασφάλειας Ηλιούπολης και έπειτα από συνδυαστική αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και αποδεικτικών μέσων επετεύχθη η ταυτοποίηση και του δεύτερου 17χρονου που συμμετείχε στη ληστεία, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ηλιούπολης.

Επιπλέον, σε βάρος των ανωτέρω συλληφθέντων είχε σχηματισθεί δικογραφία για συμμετοχή τους σε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε βάρος  ανηλίκων σε περιοχές της Αργυρούπολης, Παλαιού Φαλήρου και Δάφνης (Σχετικό το από 29-12-2022 Δελτίο Τύπου).

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

https://www.astynomia.gr/2023/03/14/14-03-2023-synelifthisan-dyo-17chronoi-imedapoi-pou-diepraxan-listeia-se-farmakeio-stin-ilioupoli-chthes-to-apogevma/