Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Εθνικής Άμυνας: Στην 338 Μοίρα στην Ανδραβίδα με την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

 

Στην 338 Μοίρα στην Ανδραβίδα με την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας!
Κανείς δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει τους ήρωες Αεροπόρους μας Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη και Υποσμηναγό (Ι) Μάριο - Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Είχα την τιμή να υποδεχθώ, μαζί με τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Φασούλα, την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην έδρα της 338 Μοίρας (338Μ), στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας.


Στη Μοίρα όπου υπηρετούσαν οι πρόσφατα πεσόντες εν ώρα καθήκοντος Σμηναγός (Ι) Ευστάθιος Τσιτλακίδης και Υποσμηναγός (Ι) Μάριος - Μιχαήλ Τουρούτσικας, κυβερνήτης και συγκυβερνήτης αντίστοιχα σε διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος F-4E Phantom II.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Διοικητής της 117 Πτέρυγας Μάχης Σμήναρχος (Ι) Αβραάμ Καζαντζόγλου μας ενημέρωσε για την οργάνωση, την αποστολή και το επιχειρησιακό έργο της Πτέρυγας και της 338Μ ενώ στη συνέχεια ο Διοικητής της 338Μ Αντισμήναρχος (Ι) Λεωνίδας Γαβριηλίδης μας παρουσίασε τις ενέργειες που εκτελούνται και τις διαδικασίες που ακολουθούνται πριν από κάθε πτήση τόσο από τους ιπτάμενους, όσο και από το τεχνικό προσωπικό της Μοίρας. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης παρακολουθήσαμε την επίδειξη των δυνατοτήτων του μαχητικού αεροσκάφους F-4E Phantom II της Μοίρας.


Στο τέλος της επίσκεψής μας συνομιλήσαμε με ιπτάμενους, τεχνικούς και διοικητικά στελέχη της Μοίρας, τους συναδέλφους των δύο αδικοχαμένων Αξιωματικών μας που έμελλε να πέσουν στο καθήκον, στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης, υπό εξαιρετικά απαιτητικές συνθήκες, εκπαιδευτικής πτήσης.


Το μυαλό και η καρδιά μας βρίσκονται πάντοτε δίπλα στα στελέχη της Πολεμικής μας Αεροπορίας, τα οποία καθημερινά μοχθούν για την ασφάλεια της Πατρίδας μας.