"ΠΡΩΤΑ η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ" - Στάθης Ψυρρόπουλος: Ληγμένα Κοντέινερ στο 4ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης!!!


 

«Ληγμένα Κοντέινερ στο 4ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης!!!»

Τα παιδιά της πόλης, η αυριανή ελπίδα, η επόμενη γενιά, κάνει μάθημα στην πόλη μας μέσα σε ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ στο 4ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης.
Το ατύχημα στα Τέμπη ανέδειξε μία μικρογραφία του πως λειτουργούν οι θεσμοί, οι υπηρεσίες, τα κενά που υπάρχουν στην Ασφάλεια.

Παρά τις εξαγγελίες του Δημάρχου για μετακίνηση των μαθητών, για τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών, συνεχίζουν παιδιά της πόλης να κάνουν μάθημα μέσα σε Κοντέινερ και μάλιστα ληγμένα, θέτοντας σε διακινδύνευση καθημερινή την ακεραιότητα των παιδιών, λόγω της λήξης ισχύος των υλικών, των εκπεμπόμενων αναθυμιάσεών τους, των διαβρωμένων δαπέδων…
Η κατάστασή τους δε, όπως διαπιστώσαμε κατά τη σημερινή μας αυτοψία, είναι τραγική με καμένα σημεία από επεισόδια που έλαβαν χώρα σε περίοδο κατάληψης, στάζει νερό από το ταβάνι και υπάρχει κίνδυνος ανά πάσα στιγμή να μπλοκάρει η κλειδαριά και να εγκλωβιστούν τα παιδιά στο εσωτερικό ενός ληγμένου Κοντέινερ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητών ακόμη και με κλειστά τα παράθυρα μπαίνει νερό στις αίθουσες, ενώ υπάρχει αίθουσα με γυμνά καλώδια και κατεστραμμένο κλιματιστικό.
Λυπούμαστε πολύ για την απογοητευτική κατάσταση όσον αφορά στην ασφάλεια στην πόλη μας και την απραξία της σημερινής Δημοτικής Αρχής για ένα φλέγον ζήτημα.
Απαιτούμε άμεση λύση για τη μετακίνηση των παιδιών που σε άθλιες συνθήκες καλούνται να κάνουν μάθημα και να αγαπήσουν τη μάθηση.


Ο κίνδυνος είναι άμεσος, επικείμενος και διαρκής με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ψυχολογία των παιδιών και την ασφάλειά τους.
Θα πρέπει ως κοινωνία να προβληματιστούμε για την αδικαιολόγητη ανοχή μας και να αφυπνιστούμε για να μην παραλάβουν οι επόμενες γενιές τις συνέπειες ενός σαθρού συστήματος.