Συνελήφθη 65χρονος ημεδαπός για απόπειρα βιασμού και σωματικές βλάβες σε βάρος ανήλικης ημεδαπής.

 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 27 Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη 65χρονος ημεδαπός για απόπειρα βιασμού και σωματικές βλάβες σε βάρος ανήλικης ημεδαπής

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας,  πρώτες πρωινές ώρες της 27-3-2023 στον οικισμό Νέα Ζωή Ασπροπύργου, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 65χρονος ημεδαπός για απόπειρα βιασμού και σωματικές βλάβες.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της 27-3-2023 ο 65χρονος μετέβη στην οικία της ανήλικης ημεδαπής και την υποχρέωσε διά της βίας να τον ακολουθήσει και να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του, μεταφέροντας την στην οικία του.

Εντός της οικίας του, ο 65χρονος αποπειράθηκε να τη βιάσει, με την ανήλικη να αντιστέκεται απωθώντας τον. Τότε ο 65χρονος την χτύπησε με ξύλινο αντικείμενο στο κεφάλι τραυματίζοντάς την.

Λίγο αργότερα, η ανήλικη απεγκλωβίστηκε και απομακρύνθηκε πεζή από το σημείο, ώσπου εντοπίστηκε να κινείται σε κεντρικό δρόμο της περιοχής από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. που περιπολούσαν στην περιοχή.

Ανωτέρω αστυνομικοί, αφού προέβησαν στις δέουσες ενέργειες, την οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου, το οποίο επιλήφθηκε προανακριτικά της υπόθεσης.

Ακολούθως, οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε., αξιοποιώντας τις πληροφορίες που συνέλεξαν από το θύμα αναφορικά με το δράστη, τον εντόπισαν έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου, όπου και ταυτοποιήθηκε ως δράστης των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.