Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως: Ο Βερενίκης στις Α' και Β' στάσεις Χαιρετισμών στην ενορία Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Ο επίσκοπος Βερενίκης Χρυσόστομος Β' παρέστη και έψαλε την πρώτη και την δεύτερη στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου, στην ενορία της αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.


Την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023, βοηθούμενος από τους εφημέριους του ναού αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου και πρεσβύτερο Βασίλειο Ταξιαρχιώτη, έψαλλε την πρώτη στάση και ομίλησε, στο υποκείμενο του ναού της Αγίας Μαρίνης παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου, κατά την πρώτη από τις τρεις ακολουθίες πού τελούνται κάθε Παρασκευή στο ναό.


Στη δεύτερη στάση των Χαιρετισμών, την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, ο επίσκοπος μετέβη στο ναό Αναστάσεως του Κυρίου κοιμητηρίου Ηλιουπόλεως, ο οποίος βρίσκεται εντός των ορίων της ενορίας Αγίας Μαρίνης. 

Συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο της τρέχουσας εβδομάδος πρωτοπρεσβύτερο Παναγιώτη Κούκουνα, εφημέριο αγίου Νικολάου Ηλιουπόλεως και τον διάκονο Δημήτριο Μπαρμπαρή υπεύθυνο του ναού του Κοιμητηρίου, μετείχε της ακολουθίας ψάλλοντας τους διατεταγμένους οίκους. 


Στην ακολουθία συμπροσευχήθηκε και ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού μας αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου. Ο ιεράρχης μίλησε προς τους εκκλησιαζομένους και συμπαραστάθηκε σε μητέρα θύματος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών που βρίσκοταν στο ναό.

Τις επόμενες δύο στάσεις των Χαιρετισμών, ο επίσκοπος Χρυσόστομος θα μεταβή στους ναούς των αγίων Τιμοθέου και Μαύρας και αγίων Αναργύρων Ηλιουπόλεως αντίστοιχα.

Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.