Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε ο πρόεδρος του Αθανάσιος Μπίρλης.


Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε, την Παρασκευή το βράδυ, σχεδόν εντός του καταστήματός του, ο πρόεδρος του συλλόγου μας Αθανάσιος Μπίρλης.

Ο κ. Μπίρλης στην προσπάθειά του, για πολλοστή φορά, να διαμαρτυρηθεί για την κατάληψη του πεζοδρομίου μπροστά από το κατάστημά του από δίκυκλα, δέχθηκε επίθεση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Το γεγονός αυτό «ξεχείλισε το ποτήρι» της οργής μας για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στην πόλη μας για το συγκεκριμένο και όχι μόνο θέμα, για το οποίο πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα και να γίνουν πράξεις από την Δημοτική Αρχή αλλά και από τους φορείς του κράτους, προκειμένου να επανέλθει η πλήρης νομιμότητα και η τάξη με σεβασμό τόσο στη λειτουργία των επιχειρήσεων, όσο και των καθημερινότητα των πολιτών στους οποίους και ανήκουν τα πεζοδρόμια, που αυτονόητο είναι ότι δεν αποτελούν χώρους παρκαρίσματος αυτοκινήτων και δικύκλων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης, και προσωπικά ο πρόεδρός του, έχει πάρει πολλές πρωτοβουλίες και έχει θέσει το θέμα στη Δημοτική Αρχή και στις παρατάξεις που αποτελούν το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης, όμως μέχρι και σήμερα τα αποτελέσματα είναι από πενιχρά έως ανύπαρκτα.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, τόσο για το περιστατικό της επίθεσης στον πρόεδρο του συλλόγου μας, όσο και για την αντιμετώπιση επιτέλους του συγκεκριμένου αλλά και άλλων θεμάτων που χρήζουν άμεσης λήψης και εφαρμογής αποφάσεων, ο Ε.Σ.Η. θα παραθέσει τη Δευτέρα 13 Μαρτίου και ώρα 19:00 συνέντευξη Τύπου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης.

Προσκαλούνται σε αυτήν, εκτός από τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε., να παραστούν τόσο ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, όσο και οι επικεφαλείς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. και οι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές Δήμαρχοι Ηλιούπολης.

Από τα λόγια και τις συζητήσεις πρέπει να περάσουμε στις πράξεις. Ο Ε.Σ.Η. τονίζει, προς κάθε κατεύθυνση, ότι η επιχειρηματικότητα και η αγορά της Ηλιούπολης, που έχει υποστεί τα πάνδεινα, έχει πρωτεύοντα ρόλο στην ανάπτυξη και τη λειτουργία της πόλης μας και θα πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί σαν τέτοια, με τήρηση της νομιμότητας από όλους και όχι σαν να είναι «ο τελευταίος τροχός της αμάξης» όπως γίνεται μέχρι σήμερα.