Ηλιούπολη: Το Μήνυμα Της Παράταξης "Η Πόλη που θέλω"-Γαβριήλ Αραμπατζής Για Την Παγκόσμια Ημέρα Κατά Του Ρατσισμού.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου.

Καθιερώθηκε το 1966 σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος στις 21 Μαρτίου του 1960 στην πόλη Σάρπβιλ, όπου έχασαν τη ζωή τους 70 νεαροί διαδηλωτές όπου διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά των νόμων του Απαρτχάιντ, που είχε επιβάλλει το καθεστώς της λευκής μειοψηφίας στη χώρα, εφαρμόζοντας τη θεωρία της ανισότητας ανάμεσα στις φυλές.

Αυτή η ημέρα είναι μια ευκαιρία για εμάς να αναλογιστούμε τις προκλήσεις που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν άτομα αλλά και κοινότητες ανά τον κόσμο λόγω του ρατσισμού.

Ο ρατσισμός εκδηλώνεται με πολλές μορφές, από ρητορική μίσους και βίας έως πολιτικές και πρακτικές που εισάγουν διακρίσεις.

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους καταπολέμησης του ρατσισμού είναι μέσω της εκπαίδευσης. Πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά μας την αξία της διαφορετικότητας και τη σημασία της αντιμετώπισης των άλλων με ενσυναίσθηση.

Πρέπει επίσης να προωθήσουμε τη διαπολιτισμική κατανόηση και να ενθαρρύνουμε τον διάλογο μεταξύ των διαφορετικών κοινοτήτων.

Ας επιδείξουμε θέληση για την καταπολέμηση περιπτώσεων διαχωρισμού και διακρίσεων και να σταθούμε αλληλέγγυοι με όσους έχουν βιώσει τον ρατσισμό και ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι ο αγώνας κατά των διακρίσεων είναι ένας αγώνας που πρέπει να συνεχίζουμε καθημερινά.