Ενδιαφέρουσα η θεματολογία αλλά οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν Δήμος Ηλιούπολης και Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ηλιούπολης.

 


Ενδιαφέρουσα η θεματολογία της εκδήλωσης αλλά οι πολίτες δεν έδωσαν το παρών στην εκδήλωση του Δήμου Ηλιούπολης & της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ηλιούπολης. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 στις 6:30 μ.μ. στο Θέατρο του Δημαρχείου  με θέμα: «Αντιμέτωποι με την κοινωνία της Βίας».

Δήμος Ηλιούπολης και Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων φάνηκε ότι δεν στήριξαν ενεργά την εκδήλωση που διοργάνωσαν στην οποία τόσο οι πολίτες όσο και η σχολική κοινότητα γύρισαν την πλάτη.


Το Δελτίο Τύπου του Δήμου Ηλιούπολης για την εκδήλωση:

https://ilioupoli.gr/index.php/2023/03/24/antimetopoi-me-ti-via-endiaferousa-kai-epikairi-ekdilosi-enimerosis-kai-evaisthitopoiisis/

«Αντιμέτωποι με τη Βία»: Ενδιαφέρουσα και επίκαιρη εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης


Ο Δήμος Ηλιούπολης και η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων διοργάνωσαν την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 στις 6:30 μ.μ. στο Θέατρο του Δημαρχείου μια ιδιαίτερα επίκαιρη και ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα: «Αντιμέτωποι με την κοινωνία της Βίας».

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από τα ποικίλα θέματα της Βίας, όπως ενδοοικογενειακή, έμφυλη, σεξουαλική, σχολική κ.ά.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης.

Οι εισηγήσεις που έγιναν ήταν όλες κομβικές και ουσιαστικές και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου.

Ομιλητές ήταν η κ. Σοφία Βαγενά, ο κ. Παναγιώτης Παπαϊωάννου, η κ. Χριστίνα Σαπουντζή και ο κ. Νίκος Σταματογιάννης.

Οι ομιλίες και η συζήτηση που ακολούθησε κατέδειξαν σημαντικές πτυχές και στοιχεία σχετικά με τα αυξανόμενα φαινόμενα βίας σήμερα, που πλήττουν ιδιαίτερα τις γυναίκες, τις ευάλωτες ομάδες και τα ανήλικα παιδιά, καθώς και τρόπους διαχείρισης και αντιμετώπισης τέτοιων συμβάντων.

Ήταν μια πραγματικά πολύ διαφωτιστική, εύστοχη και επίκαιρη εκδήλωση που πέρασε το μήνυμα της ανάγκης της δράσης προκειμένου να «σπάμε» την αλυσίδα της συνωμοσίας της σιωπής, απέναντι στα φαινόμενα της βίας. Ταυτόχρονα ανέδειξε τη σημασία της αλληλεγγύης, της παιδείας και της γνώσης ως αντίδοτα στην κοινωνία της βίας.

Ο συντονισμός και η οργάνωση της εκδήλωσης έγιναν από τον κ. Φώτη Χρυσουλάκη, Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου και τον κ. Μιχάλη Τασούλα, Πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ηλιούπολης.