Καταγγελία Για Έλλειψη Μεταφοράς Στο Ειδικό Σχολείο Ηλιούπολης.

 



10 παιδιά με κινητική αναπηρία μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Ηλιούπολης δεν πάνε σχολείο γιατί το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει φροντίσει να υπάρχει οδηγός και συνοδός στο σχολικό!


Ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ στηρίζει τον αγώνα των γονιών του ειδικού γυμνασίου-λυκείου Ηλιούπολης για να πάνε σχολείο οι 10 μαθητές που είναι κλεισμένοι στο σπίτι τους επειδή δεν υπάρχει οδηγός. 20 χρόνια τώρα κυβερνήσεις ανεβοκατεβαίνουν, υπουργοί αλλάζουν αλλά όλοι τους είναι δογματικά κολλημένοι να έχουν τη μεταφορά των μαθητών των ειδικών σχολείων στα χέρια των ιδιωτών και για κάποια ειδικά σχολεία που έχουν δικά τους σχολικά να μην προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό. Να προσλαμβάνουν 72 οδηγούς και συνοδούς με συμβάσεις, 6μηνες κατά κανόνα και τους υπόλοιπους μήνες τα παιδιά να είναι ή σπίτι τους ή να μεταφέρονταιαπό τον στρατό.


Απαιτούμε εδώ και τώρα να εξασφαλιστεί με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας η παρακολούθηση των μαθημάτων από όλους τους μαθητές του ειδικού γυμνασίου-λυκείου Ηλιούπολης. Είναι υποχρέωσή τους και να κόψουν το λαιμό τους και να δώσουν την πιο ενδεδειγμένη λύση.

Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της στήριξης της επιχειρηματικής δράσης μέσα και έξω από τον δημόσιο τομέα και στον χώρο της ειδικής αγωγής. Πολιτική που έχει πρώτα απ’ όλα αρνητικές επιπτώσεις στα ίδια τα παιδιά και τις οικογένειές τους γιατί το σκαλάκι του σχολικού για ένα παιδί με αναπηρία είναι η πόρτα του σχολείου. Είναι αυτό που έλεγε μια 15χρονη με κινητική αναπηρία «δε δέχομαι να με κατεβάζει ο οποιοσδήποτε από το σχολικό, θέλω αυτός που με κατεβάζει να τον νιώθω σαν αδελφό μου».

Πηγή:

https://lsilioupolis.wordpress.com/2023/03/22/%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%88%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%b1%cf%83-%cf%83%cf%84%ce%bf/#more-13581

Ο Σύλλογος Γυναικών Ηλιούπολης στηρίζει τον αγώνα των γονιών του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Ηλιούπολης για το αυτονόητο!

Να πάνε σχολείο οι 10 μαθητές που είναι κλεισμένοι στο σπίτι τους επειδή δεν υπάρχει οδηγός

Χρόνια τώρα κυβερνήσεις ανεβοκατεβαίνουν, υπουργοί αλλάζουν και η κατάσταση με τη μεταφορά των μαθητών των ειδικών σχολείων παραμένει η ίδια. Την ίδια ώρα που επιδοτούν και απαλάσσουν από φόρους τις εταιρείες που εμπορεύονται την Ειδική Αγωγή και εκπαίδευση, υποχρηματοδοτούν τα δημόσια Ειδικά Σχολεία. Ενώ ξέρουν ότι το σχολείο λειτουργεί 9 μήνες προσλαμβάνουν οδηγούς για 6 μήνες με αποτέλεσμα τους υπόλοιπους μήνες τα παιδιά να είναι ή σπίτι τους ή να μεταφέρονται από τον στρατό.

Φτάνει πια! Δεν μπορεί να φορτώνεται και αυτό το άγχος, αλλά και το κόστος, στις πλάτες των γονιών. Δεν είναι ατομική τους ευθύνη και υποχρέωση! Είναι υπόθεση του κράτους να το λύσει!

Τον 21ο αιώνα υπάρχει η δυνατότητα κάθε παιδί με αναπηρία να μεταφέρεται και να φοιτά δωρεάν στη δημόσια δομή εκπαίδευσης που έχει ανάγκη, ώστε να μορφωθεί και να αποκτήσει τις κατάλληλες δεξιότητες, με βάση τις ανάγκες της παθήσής του, με όλα τα απαραίτητα επιστημονικά μέσα και να ενταχθεί στην κοινωνία και την παραγωγή.  

Απαιτούμε εδώ και τώρα να εξασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους και ειδικότερα του Υπουργείου Παιδείας η παρακολούθηση των μαθημάτων από όλους τους μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Ηλιούπολης και γενικότερα.   Είναι υποχρέωσή τους και εμάς δικαίωμά μας.

Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές – Εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ(ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)