Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους διαδηλωτές που συνελήφθησαν επειδή στάθηκαν ενάντια στις πρακτικές κοπής δέντρων στη Θεσσαλονίκη.


Από τους δημοτικούς συμβούλους και τον επικεφαλής της παράταξης "Η Πόλη που θέλω" και υποψήφιο Δ΄γημαρχο Ηλιούπολης κο Γαβριήλ Αραμπατζή.

Η σχετική ανακοίνωση:

"Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους διαδηλωτές που συνελήφθησαν επειδή στάθηκαν ενάντια στις πρακτικές κοπής δέντρων στη Θεσσαλονίκη.

Οι προσαγωγές διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων και του επικεφαλής δημοτικής παράταξης ‘Οικολογία – Αλληλεγγύη’ Μιχάλη Τρεμόπουλου, μας βρίσκουν αντίθετους και εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για τον τρόπο απομάκρυνσης και την ποινικοποίηση όσων διαμαρτύρονταν ειρηνικά.


Με αφορμή το γεγονός της κοπής δέντρων η δημοτική παράταξη «Η Πόλη που θέλω» υπενθυμίζει ότι είναι σημαντικό οι δημοτικές διοικήσεις να κατανοήσουν ότι οι πόλεις χρειάζονται περισσότερους χώρους πρασίνου, όχι λιγότερους.

Τα αστικά δέντρα διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη ρύθμιση του κλίματος, στον καθαρισμό του αέρα και στην προώθηση της βιοποικιλότητας.

Ενισχύουν επίσης τη συνολική ποιότητα ζωής των κατοίκων παρέχοντας χώρους για άσκηση, κοινωνικοποίηση και βελτιωμένη ψυχική υγεία.

Προτρέπουμε τους δήμους να δώσουν προτεραιότητα στην προστασία και την ανάπτυξη των αστικών δέντρων του και να συνεργαστούν με τους πολίτες του για να δημιουργήσουν πιο βιώσιμες και υγιείς πόλεις για όλους.

Ας εργαστούμε όλοι μαζί για να εξασφαλίσουμε ένα πιο πράσινο μέλλον".