Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες σε βάρος κυρίως ανηλίκων.

 


ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 

Αθήνα, 10 Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες σε βάρος κυρίως ανηλίκων σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής

Συνελήφθησαν -4- μέλη της οργάνωσης από τα οποία -2- ανήλικοι

Εξιχνιάστηκαν -24- περιπτώσεις ληστειών και -2- αποπειρών ληστειών

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων αεροβόλο πιστόλι, μεταλλικό πιστόλι ρέπλικα, σιδερογροθιές, μαχαίρια και κινητά τηλέφωνα

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πετρούπολης, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας, δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη ληστειών σε βάρος κυρίως ανήλικων σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023, συνελήφθησαν τέσσερα (4) μέλη της οργάνωσης από τα οποία, δύο (2) ανήλικοι.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον το τελευταίο δίμηνο, προσέγγιζαν κυρίως ανήλικους ή άτομα νεαρής ηλικίας και με τη χρήση ή απειλή σωματικής βίας αφαιρούσαν κινητά τηλέφωνα, χρηματικά ποσά κλπ. χρησιμοποιώντας μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις μαχαίρια, κατσαβίδια κ.α.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες σε Αθήνα καθώς και σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -9- κινητά τηλέφωνα,
  • πλήθος ρουχισμού που χρησιμοποιήθηκε στις αξιόποινες πράξεις,
  • -3- κουκούλες τύπου full face,
  • αεροβόλο πιστόλι,
  • μεταλλικό πιστόλι ρέπλικα με καψούλια,
  • -6- μαχαίρια,
  • -2- σιδερογροθιές,
  • 940 ευρώ,
  • -2- μοτοσικλέτες και αυτοκίνητο.

Μέχρις στιγμής έχουν εξιχνιαστεί (24) περιπτώσεις ληστειών και (2) αποπειρών ληστειών, οι οποίες διαπράχθησαν σε βάρος κυρίως ανηλίκων, σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή ενώ οι έρευνες, για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της παράνομης δραστηριότητάς τους, συνεχίζονται.