153 κατασχέσεις οχημάτων από στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο τετραήμερο (14 έως 18 Απριλίου 2023).

 

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 18 Απριλίου 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και εγκληματικότητας κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο τετραήμερο (14 έως 18 Απριλίου 2023) στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποτροπή και αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας, με αφορμή και την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια σε ολόκληρη της Επικράτεια, με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες Υπηρεσίες εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές που παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε όλη τη Χώρα ελέγχθηκαν 13.881 οχήματα και 16.343 άτομα ενώ πραγματοποιήθηκαν:

  • 121 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα και για παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,
  • 186 προσαγωγές,
  • 153 κατασχέσεις οχημάτων και
  • 219 ακινητοποιήσεις οχημάτων.

Παράλληλα βεβαιώθηκαν 2.862 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και 46 παραβάσεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Στην Αττική οι δράσεις επικεντρώθηκαν, σύμφωνα με τα υφιστάμενα σχέδια αστυνόμευσης, σε Αχαρνές, Ζεφύρι και Αγία Βαρβάρα, με τη συμμετοχή 117 αστυνομικών από Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας, Τροχαίας, Άμεσης Δράσης, ομάδων ΔΙ.ΑΣ και Ο.Π.Κ.Ε.

Στις ανωτέρω περιοχές ελέγχθηκαν 238 άτομα και 97 οχήματα ενώ συνελήφθησαν 2 άτομα για κλοπή, προσήχθησαν 47 άτομα και βεβαιώθηκαν 18 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που έχουν ως στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.

https://www.astynomia.gr/2023/04/18/18-04-2023-stochevmenes-astynomikes-draseis-gia-tin-antimetopisi-tis-paravatikotitas-kai-egklimatikotitas-kata-tin-eortastiki-periodo-tou-pascha/