ΔΙΜΕΑ: Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 181.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα στα διόδια των Αφιδνών.

 



Έλεγχοι στα διόδια των Αφιδνών με στόχο την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου πραγματοποιήθηκαν από ελεγκτές της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

Κατά την διάρκεια των ελέγχων εντοπίστηκε φορτηγό όχημα το οποίο στη θέα του μεικτού κλιμακίου ελέγχου ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να αποφύγει τον επικείμενο έλεγχο. Κατόπιν αυτού ο αστυνομικός της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής που μετείχε στο  μικτό κλιμάκιο  ακολούθησε το εν λόγω φορτηγό το οποίο ακινητοποιήθηκε σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου. Ο οδηγός εξήλθε  από το φορτηγό και τράπηκε σε φυγή πεζός. 

Έπειτα από έρευνα στο φορτηγό, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν περί τα 181.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν τη σήμανση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Την προανάκριση για το συμβάν έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής.

Οι έλεγχοι για τον περιορισμό του παραεμπορίου συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς σε όλη την επικράτεια.

https://www.mindev.gov.gr/%ce%b4%ce%b9%ce%bc%ce%b5%ce%b1-%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%ba%ce%b1%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%cf%87%ce%ad%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b1%ce%bd-181/