2 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

 


2 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

Ο αυτισμός παραμένει "άγνωστος" σε πολλούς και ταμπού για ακόμη περισσότερους.

Σήμερα, 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, αξίζει όλοι μας να στρέψουμε για λίγο την σκέψη μας προς τους ιδιαίτερους συνανθρώπους μας, που γεννήθηκαν φέρνοντας ένα βαρύ φορτίο, το οποίο όχι μόνο δεν το επέλεξαν αλλά θα τους συνοδεύει και σε όλη τους τη ζωή!

Ερωτήματα σχετικά με την εκπαίδευση, την κοινωνικοποίηση, την επαγγελματική αποκατάσταση αλλά και τη σεξουαλικότητα αυτών των ατόμων, θα υπάρχουν πάντα τόσο στους γονείς όσο και στους γύρω μας, καθώς ο αυτισμός παίρνει διάφορες μορφές όσο το παιδί μεγαλώνει, διότι δυστυχώς, ο αυτισμός προς το παρόν τουλάχιστον δε θεραπεύεται και είναι μια ισόβια κατάσταση.

Τα άτομα με αυτισμό γίνονται συχνά θύματα στιγματισμού, διακρίσεων ή/και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι χρέος όλων μας να τους προστατεύουμε και να μάθουμε να αγκαλιάζουμε την διαφορετικότητα.

Ας αγκαλιάσουμε την πολυμορφία και την πολυπλοκότητα του κόσμου μας και ας εργαστούμε για τη δημιουργία μιας κοινωνίας που αποδέχεται και αναγνωρίζει τις διαφορετικότητες.