"ΠΡΩΤΑ η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ": Αίτημα των πολιτών η μεταφορά του οικίσκου ανακύκλωσης της πλατείας Ανεξαρτησίας σε ασφαλές σημείο.

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηλιούπολη, 11/4/2023

Αίτημα των πολιτών η μεταφορά του οικίσκου ανακύκλωσης της πλατείας Ανεξαρτησίας σε ασφαλές σημείο.

Τους τελευταίους μήνες, η χωροθέτηση και η τοποθέτηση νέων υποδομών ανακύκλωσης στην Ηλιούπολη έχει δημιουργήσει προβλήματα κατά την διάρκεια των εργασιών και αντιδράσεις για την επιλογή κάποιων σημείων τοποθέτησης τους.

Στην περίπτωση της πρόσφατης εγκατάστασης οικίσκου ανακύκλωσης επί της πλατείας Ανεξαρτησίας, σχεδόν δίπλα από την υπάρχουσα παιδική χαρά, λίγα μέτρα από το Μνημείο των Αγωνιστών της Ανεξαρτησίας και σε κοντινή απόσταση από επιχειρήσεις εστίασης δεν πρέπει να μιλάμε απλά για γκάφα της δημοτικής αρχής. Αποτελεί ένα ακόμα δείγμα προχειρότητας και προφανούς έλλειψης ενσυναίσθησης για την ενόχληση που προκαλείται.

Θεωρούμε λογικό ότι θα έπρεπε να αποφεύγεται η τοποθέτηση τέτοιου είδους υποδομών σε πολύ κοντινή απόσταση με παιδικές χαρές, σχολεία, δομές υγείας, μνημεία, λατρευτικούς χώρους και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Αυτονόητα, σύμφωνα και με την τοποθέτησή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητάμε την άμεση απομάκρυνση και την τοποθέτησή του στην απέναντι γωνία της πλατείας που δεν υφίστανται τα παραπάνω.

Για άλλη μια φορά ο κ. Χατζηδάκης δεν έλαβε υπόψη του τα ζητήματα των κατοίκων και των επιχειρηματιών της πόλης.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι λειτουργεί αυθαίρετα, χωρίς σχεδιασμό και χωρίς να λαμβάνει υπόψη του το Δημοτικό Συμβούλιο όπου εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή συναίνεση για το καλό της πόλης και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

                              Ο Πρόεδρος                Η Γραμματέας

                        Στάθης Ψυρρόπουλος         Έλενα Καπίρη