Εθελοντική Αιμοδοσία Στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

 ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

       ΓΕΝΙΚΟΝ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΝ ΤΑΜΕΙΟΝ

    ΕΝΟΡΙΑΚΟΝ   ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΝ  ΤΑΜΕΙΟΝ

ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ                                                     

                ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

                  Τηλ.- FAX 210.9750736

          Emaileftagmarinas@outlook.com    


Ηλιούπολη 02-04-2023
Αρ. πρωτ.: 27/2023

Αγαπητοί αιμοδότες,

Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την εθελοντική αιμοδοσία που θα λάβει χώρα στο Ναό μας την Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου.
Επί 40 και πλέον συναπτά έτη πραγματοποιούνται στο Ναό μας δύο εθελοντικές αιμοδοσίες κατ’ έτος, έχοντας με αυτόν τον τρόπο προσφέρει ο καθένας και η καθεμία από εμάς, στο μέτρο του δυνατού, αίμα για τον συνάνθρωπό μας που πάσχει. Ήρθε και πάλι η στιγμή όπου με χαρά θα προσφέρουμε λίγο χρόνο από τη ζωή μας, χαρίζοντας ζωή και ελπίδα με τη συμμετοχή μας στην γιορτή της εθελοντικής αιμοδοσίας, Μια πράξη αλληλεγγύης που προσφέρεται χωρίς κανένα κόστος, θυσιάζοντας μονάχα 10 λεπτά από τον χρόνο μας.
Οι ανάγκες αίματος αυξάνουν καθημερινώς, καταδεικνύοντας το πόσο απαραίτητη είναι η συμμετοχή μας στην εθελοντική αιμοδοσία. Καλούμε λοιπόν όλους τους εθελοντές αιμοδότες να συμμετέχουν στην αιμοδοσία που θα τελεσθεί στο Ναό μας, ώστε με τη βοήθειά τους να μην λείψει ούτε μία μονάδα αίματος από του πάσχοντες αδελφούς μας. Ας δώσουμε χαρά και ελπίδα στους συνανθρώπους μας πραγματοποιώντας μία πράξη θυσιαστικής αγάπης.
Βαδίζοντας προς τις Άγιες μέρες του Πάσχα, περιμένοντας ν’ ακούσουμε το «Ὡσαννὰ τῷ υἱῷ Δαυΐδ· Εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι Κυρίου· Ὡσαννὰ ἐν τοῖς ὑψίστοις» (Ματθ. 21,9) την Κυριακή των Βαΐων, ας κατορθώσουμε να ειπωθεί το Ὡσαννὰ από τους πάσχοντες αδελφούς μας που έχουν τόσο ανάγκη της δικής μας προσφοράς και θυσίας.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ναού «Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Μανταδάκης», κάτω από το Ναό της Αγίας Μαρίνας (είσοδος από Αγίας Μαρίνας 39).
Για την απρόσκοπτη συμμετοχή σας στην διαδικασία της αιμοδοσίας συμβάλει ένα καλό πρωινό. Επιπρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την κατάλληλη προετοιμασία των υποψηφίων αιμοδοτών, την διαδικασία αιμοδοσίας, αν πληρούν τα βασικά κριτήρια αιμοδοσίας καθώς και πότε δεν επιτρέπεται να αιμοδοτήσουν έχετε τη δυνατότητα να πληροφορηθείτε από την ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.
Απαραίτητα έγγραφα για την συμμετοχή σας στην αιμοδοσία είναι:
1. Έγγραφο ταυτοπροσωπίας (Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή Δίπλωμα Οδήγησης),
2. Ο Α.Μ.Κ.Α. (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης)
Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στον υπεύθυνο ιερέα της εθελοντικής δράσης της αιμοδοσίας π. Λάμπρο στο τηλέφωνο 6977 922135 είτε στον γραμματέα της επιτροπής αιμοδοσίας κ. Δημήτριο Ξεσφύγγη στο τηλέφωνο 6972 313256.

Για την Επιτροπή Αιμοδοσίας
Πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Ξεσφύγγης