'Ετοιμη Για Τη Βουλή, Η Ηλιουπολίτισσα Αγγελική Δουβή.

 

Ιδιαίτερα αγαπητή στους πολίτες η Ηλιουπολίτισσα συμβολαιογράφος και εικαστικός κα Αγγελική Δουβή έχοντας ένα εξαιρετικό βιογραφικό κερδίζει καθημερινά νέες και νέους φίλους διανύοντας πολλά χιλιόμετρα στην εκλογική περιφέρεια του ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ.


Δουβή Αγγελική του Χρήστου και της Όλγας

Βιογραφικό
Γεννήθηκα στην Αθήνα. Είμαι συμβολαιογράφος Ηλιούπολης, κατοικώ και εργάζομαι στην Ηλιούπολη, η καταγωγή της οικογένειάς μου είναι από Αθήνα και Αρκαδία. Από το 2014 είμαι μέλος της δημοτικής παράταξης που υποστηρίζεται από τον Σύριζα «Ηλίου πόλις ανθρώπινη πόλη», και εκλέκτηκα δημοτική σύμβουλος 2014-2019, η μόνη δημοτική δημοτική σύμβουλος γυναίκα μεταξύ των 6 δημοτικών συμβούλων. Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαϊου συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο της ίδιας δημοτικής κίνησης, και κατέλαβα την 5η θέση (πρώτη αναπληρωματική) σε σύνολο 62 υποψηφίων. Είμαι μέλος της γραμματείας τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου Σύριζα. Έγγαμη με δύο παιδιά.
Σπουδές

Σπούδασα στην Παιδαγωγική Ακαδημία Τριπόλεως και πήρα το πτυχίο μου το 1985.

Την ίδια χρονιά ξεκίνησα τις σπουδές μου στην Νομική σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή. Συμμετείχα στην φοιτητική παράταξη του Δημοκρατικού Αγώνα της σχολής μου.

Το 2014, μετά από κατατακτήριες εξετάσεις εγγράφτηκα στο Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών (ΑΣΚΤ) στο οποίο είμαι τελειόφοιτη.

Το 2018 απέκτησα μεταπτυχιακό δίπλωμα από την Νομική Σχολή Αθηνών στην Φιλοσοφία Δικαίου, με θέμα διπλωματικής εργασίας «Ιμμάνουελ Καντ, Χάννα Άρεντ και πολιτική φιλοσοφία». Το κείμενο της εργασίας μου έχει αναρτηθεί στην «Πέργαμο», την ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επαγγελματική πορεία

Για ένα χρόνο δίδαξα ως αναπληρώτρια δασκάλα στο 16ο Δημοτικό σχολείο Ηλιούπολης (περιοχή Αγίας Μαρίνας).

Αποφοίτησα από την Νομική σχολή το 1989 και ξεκίνησα την άσκησή μου στον Δικηγορικό σύλλογο Αθηνών. Πήρα την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Δικηγόρου και γράφτηκα στον Δικηγορικό σύλλογο Αθηνών το 1991. Συνεργάστηκα στην τηλεματική του Δικηγορικού Συλλόγου επί προεδρίας του αείμνηστου Τάκη Παππά. Δούλεψα ως μαχόμενη δικηγόρος για οκτώ χρόνια και πήρα προαγωγή ως δικηγόρος παρ’ Εφέταις.

Ως νέα δικηγόρος συμμετείχα το 1992 στο Πρόγραμμα Κατάρτισης Δικηγόρων σε θέματα βίας και κακοποίησης γυναικών, διάρκειας 500 ωρών το οποίο είχε διοργανώσει ο Δήμος Αθηναίων όπου μεταξύ των εισηγητριών ήταν οι αείμνηστες Ζώγια Χρονάκη και Καίτη Κωσταβάρα, πρωτοπόρες στα θέματα γυναικείας χειραφέτησης και ίσων δικαιωμάτων. Τότε για πρώτη φορά ήρθα σε επαφή με το γυναικείο κίνημα και τις διεκδικήσεις του.

Παράλληλα δίδασκα νομικά μαθήματα σε δημόσια ΙΕΚ (Ηλιούπολης και Αργυρούπολης) στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ (Πειραιά και Αιγάλεω) και στο 1ο Λύκειο Ηλιούπολης. Το 1999 μετά από εξετάσεις διορίστηκα ως συμβολαιογράφος Ηλιούπολης και ασκώ το επάγγελμα αυτό μέχρι και σήμερα.

Αθλητισμός
Ασχολούμαι με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ειδικά με την αντισφαίριση, όπου από το 2007 είμαι μέλος του Αθλητικού Ομίλου Αντισφαίρισης Ηλιούπολης (ΑΟΑΗ) και έχω συμμετάσχει σε εσωτερικά πρωταθλήματα. Το 2011 εκλέκτηκα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου και είχα αναλάβει τα καθήκοντα της Γενικής Γραμματέως του Ομίλου.

Τέχνη
Από τα εφηβικά μου χρόνια ασχολούμαι με το σχέδιο και την υδατογραφία. Για δύο χρόνια παρακολούθησα μαθήματα των καλλιτεχνικών εργαστηρίων του Δήμου Ηλιούπολης με καθηγητή τον ζωγράφο κ. Νικόλα Κληρονόμο και τα έργα μου παρουσιάστηκαν στις ομαδικές εκθέσεις των εργαστηρίων.

Η αγάπη μου για την Τέχνη με οδήγησε να ασχοληθώ με την Ιστορία και Θεωρία της Τέχνης και την Αισθητική Θεωρία γενικότερα στην ΑΣΚΤ.

Κοινωνικές συλλογικές και πολιτικές δράσεις
Ως εκπρόσωπος της παράταξής μας συμμετείχα στην τριμελή επιτροπή δημοπρασιών του Δήμου και στην επιτροπή Ισότητας.

Το 2018 ήμουν συντονίστρια της εκδήλωσης που οργάνωσε η κίνησή μας με τίτλο: «Τα χίλια πρόσωπα της βίας κατά των γυναικών» με εισηγήτριες τις κυρίες Κωνσταντίνα Κούνεβα (Ευρωβουλευτής Σύριζα) και Αγγελική Παπάζογλου (Εκπρόσωπος Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλου).

Στις 28-29 Απριλίου του 2018 παρουσίασα εισήγηση στην διημερίδα με θέμα: «Μέτωπο φεμινιστικής δράσης για το τέλος της ανοχής στην έμφυλη βία» που διοργανώθηκε από το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και το τμήμα φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου Σύριζα. H εισήγησή μου δημοσιεύθηκε στο Left.gr. Επίσης μίλησα για την σύμβαση της Κωνσταντινούπολης και την συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών σε εκδήλωση που οργανώθηκε από την Νομαρχιακή Βορείων προαστίων και το τμήμα Φεμινιστικής πολιτικής του Συριζα.

Είμαι μέλος της γραμματείας τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου Σύριζα, μέλος της Ο.Μ. Σύριζα Ηλιούπολης.

Είμαι μέλος του πολιτικού συνδέσμου Γυναικών.

Το Μάρτιο του 2019 υπέγραψα με άλλες Ελληνίδες γυναίκες το ψήφισμα, για την καθιέρωση της φεμινιστικής απεργίας της 8ης Μαρτίου, στα πλαίσια της παγκόσμιας κινητοποίησης εκατομμύριων γυναικών σε όλο τον πλανήτη.
Στις 13 Μαρτίου 2019 ήμουν ομιλήτρια σε εκδήλωση του Δήμου Ηλιούπολης με θέμα τις διακρίσεις κατά των γυναικών και την συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην καταπολέμησή τους.

Την 1/4/2019 ήμουν ομιλήτρια σε εκδήλωση της παράταξης “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή “ (με υποψήφιο Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου Μπάμπη Μπιλίνη) με θέμα “Η γυναίκα στον σύγχρονο Δήμο”.

Συμμετείχα ως ομιλήτρια στο σεμινάριο που διοργάνωσε το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το τμήμα φύλου, σαν μέλος της επιτροπής ισότητας του Δήμου Ηλιούπολης, στις 15-5-2019 για την ισότητα και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Άρθρο μου δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Εποχή» στις 19-5-2019 με τίτλο «Να δρούμε ελεύθερα χωρίς φόβο και παρενόχληση» και αφορούσε την προώθηση της ισότητας μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Για την Χάννα Άρεντ μίλησα στις 6-11-2018 στην ραδιοφωνική εκπομπή του Θανάση Τσακίρη («Άχ Εξουσία») στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της πόλης μας.

Είμαι μέλος της Ένωσης Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης και έργα μου παρουσιάστηκαν στις εκθέσεις μελών της Ένωσης.


Σήμερα στου Ζωγράφου σε εξόρμηση στην αγορά της πόλης μαζί με τους συντρόφους και συνυποψήφιους Γιάννη Μουζάλα και τον Νίκο Γκιέργκο, και μέλη των οργανώσεων Ζωγράφου και Ιλισίων, μοιράσαμε το προεκλογικό υλικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όλοι οι επαγγελματίες μας μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και επικεντρώθηκαν στην ακρίβεια και στο αυξημένο ενεργειακό κόστος.

Η μεγάλη απόφαση για το μέλλον της πατρίδας είναι μπροστά μας και αφορά κάθε Ελληνίδα και Έλληνα.

Μαζί μπορούμε να ξαναγράψουμε ιστορία.