Το Ψήφισμα της παράταξης Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης - Υμηττού που υιοθετήθηκε με ευρύτατη αποδοχή από το Δημοτικό Συμβούλιο Δάφνης Υμηττού.

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Οι Πολίτες σε Κίνηση χαιρετίζουν το γεγονός ότι υιοθετήθηκε με ευρύτατη αποδοχή από το Δημοτικό Συμβούλιο Δάφνης Υμηττού το Ψήφισμα που κατέθεσε η επικεφαλής της παράταξής μας Όλγα Χριστινάκη ως υποστήριξη και έκφραση αλληλεγγύης στους αιρετούς του Δήμου Αγίου Δημητρίου, οι οποίοι εγκαλούνται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, με την κατηγορία της «παράβασης καθήκοντος από δόλο», επειδή σεβάσθηκαν δύο πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν συμβασιούχους εργαζόμενους. Η μεθοδευμένη απαξίωση των ΟΤΑ μέσω της εντεινόμενης υποστελέχωσής τους, όπως και η ευθεία παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο των Δήμων, μας βρίσκει κάθετα απέναντι. Σεβασμός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση!
Ακολουθεί το κείμενο του Ψηφίσματος:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δάφνης-Υμηττού εκφράζει τη συμπαράσταση του στους διωκόμενους αιρετούς του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Δημητρίου, οι οποίοι έχουν κληθεί σε έγγραφη απολογία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής με την κατηγορία της «παράβασης καθήκοντος με δόλο» επειδή σεβάστηκαν δύο πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις που δικαίωσαν εργαζόμενους συμβασιούχους.
ΖΗΤΑΜΕ
Την άμεση ανάκληση της δίωξης αυτής και την κατάργηση του άρθρου 37 του ν.4915/2022.
Άμεση στελέχωση των ΟΤΑ με μόνιμο προσωπικό».