Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου: "TO ΔIΣ EΞAMAPTEIN OYK ANΔPOΣ ΣOΦOY".

 


Με αφορμή δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο αλλά και ενημέρωση την οποία έλαβε με διάφορους ηλεκτρονικούς τρόπους ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ναού αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου προέβη στην παρακάτω δήλωση:


"Δέχομαι την πρόκληση και "σηκώνω το γάντι" απαντώντας σε δημοσίευμα αλλά και ηλεκτρονικές ενημερώσεις που από το πρωί καταφθάνουν στους χώρους επικοινωνίας μου.

Ο μόνος που δικαιούται να με θεωρεί δικό του, είναι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός.

Με αυτό ως δεδομένο και έχοντας άγνοια για το αν το προσκυνητάρι της αγίας Μαρίνης - μνημείο των Αγωνιστών της Ανεξαρτησίας μας στην ομώνυμη πλατεία της συνοικίας Αγία Μαρίνα, έχει αποπληρωθεί στον κατασκευαστή του, κάνω γνωστά σε όλους ότι ο δήμαρχος της πόλης γνωρίζει από την ημέρα συμπλήρωσης ενός έτους από της ανάληψης των καθηκόντων του τις θέσεις μου για το έργο της παρούσης Δημοτικής Αρχής. Του λέω λοιπόν και μαζί του και σε όλους ότι παρότι έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από τότε, δεν έχει αλλάξει τίποτα από όσα Του έγραψα.

Δεν περιμένω να γίνουμε Περιστέρι, ούτε Αργυρούπολη- Ελληνικό, και φυσικά όταν οι δημότες δεν πιάνουν το φραγγέλιο για τους δημοτικούς τους άρχοντες δεν θα το πιάσω ούτε εγώ.
Άλλωστε οι εξ αγίας Μαρίνης αντιδήμαρχοι και φυσικά ο δήμαρχος τους, γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν θα χάσουν την ψήφο μου, αφού είμαι δημότης Αγίου Δημητρίου.

Η εκκλησιαστική κοινότητα της αγίας Μαρίνης υπήρξε πρωτοπόρα στην ανακύκλωση. Χωρίς να εμπλακεί με συμφέροντα και κερδοσκόπους, κάνει αυτό που μπορεί εντός των χώρων της.


Εάν η δημοτική αρχή δεν μπορεί να χωροθετήσει με λογικό τρόπο, ασφαλείας κατά την χρήση τους, ευκολίας στην πρόσβαση τους, αλλά και σεβασμού στο περιβάλλον τους, τις γωνίες ανακύκλωσης, καλό θα είναι να ζητήσει να συσταθεί μία ομάδα μαθητών Δημοτικού να τους προτείνει τους κατάλληλους χώρους.

Τα παιδιά μας έχοντας μάθει να ανακυκλώνουν αλλά και να προστατεύονται, εκτός των άλλων θα τους πουν ότι δίπλα στην παιδική χαρά όσο καθαρά καί αν είναι τα ανακυκλούμενα είδη θα είναι εστία μόλυνσης κοντά σε βρέφη, νήπια, παίδες και εφήβους, αλλά και τόπος ανασφαλής, εκ του βάθους των κάδων, για περίεργους συνομηλίκους τους.


Έλαβα αρκετά σχετικά μηνύματα, από το πρωί που βρισκόμουνα με τον πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο και εν συνεχεία παραδίδοντας υλικό για τους σεισμόπληκτους της Συρίας, δημοσιεύοντας ένα από αυτά, το οποίο μου απέστειλε επιφανής συμπολίτης συμφωνώ απόλυτα με την κατάληξη αυτού: "ΘEΛOYN NA BAΛOYN ΓΩNIA ANAKYKΛΩΣHΣ ΔIΠΛA ΣTO MNHMEIO ΣTHN ΠΛATEIA ANEΞAPTHΣIAΣ... EINAI ΔYNATO EIXAME ΘEMA ΣTO MNHMEIO TΩN ΠONTIΩN ...

"TO ΔIΣ EΞAMAPTEIN OYK ANΔPOΣ ΣOΦOY".