Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης - 1ο Φεστιβάλ Γεύσεων Δήμου Ηλιούπολης.

 


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης ιδρύθηκε το 1976. Σήμερα ο Σύλλογος έχει τρία χορευτικά τμήματα. Συμμετέχει σε δράσεις εντός και εκτός Ηλιούπολης. Διοργανώνει διάφορες κοινωνικές δράσεις, όπως αιμοδοσία κάθε χρόνο.


Λίγα λόγια για την Ήπειρο

Η ονομασία της Ηπείρου προέρχεται από το επίθετο άπειρος, τη δωρική προφορά  της λέξης  ήπειρος, και της αποδόθηκε από τους απέναντι Κερκυραίους  που αναφέρονταν στη γη απέναντί τους, με την έννοια της μεγάλης έκτασης ξηράς.

Η απελαευθέρωση της Ηπείρου έγινε στις 21 Φεβρουαρίου 1913. Στον Νομό Ιωαννίνων υπάρχει το νησάκι του Αλή Πασά, η Λίμνη Παμβώτιδα, το γεφύρι της Κόνιτσας, το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης και τα Ζαγοροχώρια.

Την Άρτα κοσμεί το όμορφο γεφύρι της Άρτας, το γεφύρι της Πλάκας και η Αγία Θεοδώρα.

Στην Ηγουμενίτσα βρίσκεται το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων, ο Αχέροντας και τα Σύβοτα.

Στην Πρέβεζα υπάρχει η αρχαία Νικόπολη, η αρχαία Κασσιώπη, το νεκρομαντείο και το μνημείο του Ζαλλόγγου. 


παραδοσιακά εδέσματα Ηπείρου


Το 1ο Φεστιβάλ Γεύσεων στην Ηλιούπολη είναι γεγονός. Πρόκειται για μια γιορτή, που παντρεύει τις γεύσεις και τον πολιτισμό, με τη συμμετοχή εννέα Πολιτιστικών Συλλόγων της Ηλιούπολης, που αντιπροσωπεύουν διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.
Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης (Πλατεία Φλέμινγκ) ο κάθε Σύλλογος λειτουργεί το δικό του περίπτερο με παραδοσιακά προϊόντα και εδέσματα.
Κατά τη διάρκεια του διημέρου, θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδι αλλά και χορευτικά από τμήματα του κάθε Συλλόγου.