Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης, Γαβριήλ Αραμπατζής, με ποντιακή καταγωγή, έδωσε το παρών στην εκδήλωση μνήμης για τα 103 χρόνια από την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

 

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου καθιερώθηκε το 1994 με απόφαση της Βουλής Ελλήνων και τιμάται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου.


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης, Γαβριήλ Αραμπατζής βρέθηκε την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, το πρωί στην εκδήλωση μνήμης για τα 103 χρόνια από την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Ηλιούπολης «Η Τρυγόνα», σε συνεργασία με το Δήμο Ηλιούπολης, στο μνημείο των Ποντίων (Μαρ. Αντύπα και Τζουμαγιάς).

Γαβριήλ Αραμπατζής, υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης

«Η αναγνώριση και η διάδοση της αλήθειας της είναι σημαντικές για την δικαιοσύνη στις ήμερες μας και οι 353.000 ψυχές Ποντίων επιζητούν δικαιοσύνη και διεθνή αναγνώριση. Αποτελεί αδήριτη ανάγκη η δικαίωση των θυμάτων και η αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη διεθνή κοινότητα. Ο Ποντιακός Ελληνισμός, με το ανάστημά του κατάφερε να μείνει όρθιος και να επιβιώσει παρά τα δεινά που υπέστη.», υπογραμμίζει ο κ. Αραμπατζής.