Πολιτιστικός Σύλλογος Θεσσαλών Ηλιούπολης "ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ" - 1ο Φεστιβάλ Γεύσεων Δήμου Ηλιούπολης.

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θεσσαλών Ηλιούπολης "Ν. Πλαστήρας" ιδρύθηκε το 2009 με την Ιδρυτική Πράξη της 2-4-2009 και αναγνωρίστηκε το 2010 με την υπ΄αριθμ. 3384/28-10-10 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Στην αρχή λειτούργησε με προσωρινό Δ.Σ., υπό τον αείμνηστο Ιωάννη ΑΓΝΑΝΤΟΠΟΥΛΟ, μέχρι τις 9-6-2014, που έγιναν οι πρώτες αρχαιρεσίες του Συλλόγου και έκτοτε λειτουργεί με Δ.Σ. εννεαμελούς σύνθεσης. 


Έμβλημα του Συλλόγου είναι ο Νικόλαος Πλαστήρας. Η επιλογή αυτή έχει ιδιαίτερα υψηλούς συμβολισμούς για τον Σύλλογό μας και την εποχή μας. Ο Ν. Πλαστήρας, γεννημένος στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, το 1883, υπήρξε πρότυπο δωρικής λιτότητας και γίγας εντιμότητας, υπόδειγμα αρετής και φιλοπατρίας. Είναι αυτός που υπάκουσε "στην φωνή του γένους" και τα έδωσε όλα για την πατρίδα.

Ο Σύλλογος έχει έδρα την Ηλιούπολη και στεγάζετε σε κτίριο που παραχώρησε ο Δήμος Ηλιούπολης στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Βουλιαγμένης 525 (Πολυκλαδικά). Για τη διατήρηση της παράδοσης και τη μεταφορά της στους νεότερους, λειτουργεί - μεταξύ άλλων - Χορευτικό Τμήμα.

ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ 


Το 1ο Φεστιβάλ Γεύσεων στην Ηλιούπολη είναι γεγονός. Πρόκειται για μια γιορτή, που παντρεύει τις γεύσεις και τον πολιτισμό, με τη συμμετοχή εννέα Πολιτιστικών Συλλόγων της Ηλιούπολης, που αντιπροσωπεύουν διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης (Πλατεία Φλέμινγκ) ο κάθε Σύλλογος λειτουργεί το δικό του περίπτερο με παραδοσιακά προϊόντα και εδέσματα.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδι αλλά και χορευτικά από τμήματα του κάθε Συλλόγου.