31 φωτογραφίες από τον εορτασμό στο παλαιό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στην Ηλιούπολη.

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023 - 19.00μ.μ. Μέγας Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας

Παρουσία του Δημάρχου Ηλιούπολης με αντιδημάρχους και μέλη της Διοίκησης, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κου Παναγιώτη Βιδάλη, του υποψηφίου Δημάρχου Ηλιούπολης κου Γαβριήλ Αραμπατζή - δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης "Η Πόλη που θέλω", των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Αλεξάνδρας (Άντας) Καραχάλιου - "Η Πόλη που θέλω" & Χρήστου Καλαρρύτη - "ΠΡΩΤΑ η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ" και πλήθους ευλαβών πιστών. 
 Ανακομιδή και μετακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού


Η Ανακομιδή και μετακομιδή του λειψάνου του Αγίου Νικολάου, έγινε στα χρόνια του αυτοκράτορα Αλεξίου Α' του Κομνηνού (1081 -1118 μ.Χ.) και Πατριάρχου Νικολάου Γ' του Κυρδινιάτη (1084 - 1111 μ.Χ.). Το Ιερό λείψανο του Άγιου μετακομίστηκε στο Μπάρι της Ιταλίας, επειδή οι Τούρκοι κατέλαβαν την πόλη των Μύρων και οι κάτοικοι φοβήθηκαν μήπως οι άπιστοι το καταστρέψουν.

Κατά την συναξαριστική παράδοση το άγιο λείψανο αναχώρησε την 1η Απριλίου του 1087 μ.Χ. και έφθασε στο Μπάρι στις 20 Μαΐου.


Σάββατο 20 Μαΐου 2023 - 07.00π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία μετά Αρτοκλασίας

Παρουσία του υποψηφίου Δημάρχου Ηλιούπολης κου Γαβριήλ Αραμπατζή - δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης "Η Πόλη που θέλω" και του αντιδημάρχου Εξυπηρέτησης του Δημότη.