ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ: Με τον Μπάμπη Πανοτόπουλο κ. Ανδρουλάκη.


Και με κάθε Μπάμπη κ. Ανδρουλάκη που σήμερα στην Ελλάδα μπορεί να εργάζεται σαν ντελιβεράς, σκουπιδιάρης, οικοδόμος, βουλκανιζατεράς και ας έχει πτυχία, μάστερ και διδακτορικά.

Και με κάθε Μπάμπη κ. Ανδρουλάκη που σήμερα στην Ελλάδα μπορεί να έχει πτυχία, μάστερ και διδακτορικά και να αναγκάζεται να φύγει για εργασία στο εξωτερικό.

Με τον Μπάμπη Πανοτόπουλο "του βουλκανιζατέρ" κ. Ανδρουλάκη γιατί όσες διωκτικές αρχές κι να πάνε στο σπίτι του μαύρες σακούλες με εκατομμύρια δεν θα βρουν.

Με τον Μπάμπη Πανοτόπουλο "του βουλκανιζατέρ" κ. Ανδρουλάκη γιατί για την αποτελεσματικότητα και την εργατικότητά του στο Γ.Ν. Θήρας μπορούν να σας ενημερώσουν οι κάτοικοι της Σαντορίνης.

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Η απάντηση του Μπάμπη Πανοτόπουλου στον κ. Ανδρουλάκη

Με αφορμή τη χθεσινή αναξιοπρεπή, κατά την άποψή μου, αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ κου Ανδρουλάκη στην τοποθέτησή μου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του Αντιπροέδρου της ΑΕΜΥ Α.Ε. και Εντεταλμένου Συμβούλου στο Γ.Ν. Θήρας, κυρίως απευθυνόμενος στους ανθρώπους που σκέφτονται να ψηφίσουν το κόμμα του, θέλω τεκμηριωμένα να διατυπώσω την άποψή μου ότι ο συγκεκριμένος είναι ακατάλληλος όχι μόνο για αρχηγός κόμματος, αλλά για να ασχολείται με την Πολιτική γενικότερα.
Για το λόγο αυτό λοιπόν θα αναφερθώ σε συγκεκριμένα γεγονότα. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου το Γ.Ν. Θήρας έμεινε χωρίς αναισθησιολόγο για κάτι λίγο παραπάνω από 24 ώρες. Λίγο ενδιαφέρει τον κόσμο ότι αυτές ήταν οι χειρότερες ώρες της ζωής μου, ότι η μικρή μου πίεση ήταν μονίμως καρφωμένη στο 11 και ότι δεν κοιμήθηκα, θα γίνει όμως κατανοητό παρακάτω γιατί το αναφέρω. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια την Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας του ΕΚΠΑ και τότε Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν.Α. ΑΤΤΙΚΟ κα Georgia Kostopanagiotou για την πολύτιμη συνδρομή της, η οποία διασφάλισε την ασφάλεια των ασθενών του Γ.Ν. Θήρας.
Ας δούμε όμως τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Το Γ.Ν. Θήρας λοιπόν έχει μείνει εδώ και αρκετό καιρό χωρίς αναισθησιολόγο, ενώ μέσω αναρτήσεων στο διαδίκτυο πληροφορούμαστε ότι η θέση αυτή θαααααα καλυφθεί στο μέλλον και προσωρινά. Παράλληλα, από επιστολή που απέστειλε προς τη Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας ο Συντονιστής Διευθυντής Αιμοδοσίας του Ερυθρού Σταυρού μαθαίνουμε ότι επί μακρόν στο Γ.Ν. Θήρας διενεργούνται επισφαλείς μεταγγίσεις λόγω έλλειψης Μικροβιολόγου. Επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν 2 ιατροί της συγκεκριμένης ειδικότητας.
Χθες λοιπόν ο κος Ανδρουλάκης αντί να ασκήσει δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο ενός από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, προτίμησε να αναφερθεί στην επαγγελματική ιδιότητα του πρώην Διοικητή, βασιζόμενος σε ψευδή δημοσιεύματα του παρελθόντος. Το γεγονός αυτό για μένα σημαίνει ότι ο κος Ανδρουλάκης δεν ενδιαφέρεται για τη Δημόσια Υγεία και την ασφάλεια των πολιτών, αλλά για το πως θα πλήξει τους πολιτικούς αντιπάλους του. Εξ ου και η άποψή μου περί ακαταλληλότητάς του για ενασχόληση με την Πολιτική, με την έννοια που θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει ο όρος αυτός. Αν πάλι εσείς θεωρείτε ότι αυτός σας αξίζει, τότε να τον ψηφίσετε.
Και επειδή προφανώς δεν ήμουν χθες εγώ ο στόχος του κου Ανδρουλάκη, θεωρώ πως έχω χρέος να ξεκαθαρίσω για πρώτη φορά δημόσια, ότι μπορεί η απόφαση για την τοποθέτησή μου να ανήκει στην τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αλλά η πρόταση δεν έγινε από τον Παυλος Πολακης, αλλά από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Ας αναλάβει λοιπόν ο καθένας τις ευθύνες του.
Κλείνοντας θα ήθελα να πω πως ντρέπομαι για το πολιτικό επίπεδο που έριξε χθες την πολιτική αντιπαράθεση ο κος Ανδρουλάκης. Είναι από τις στιγμές που όχι απλά σκέφτομαι ότι είναι μάταιο να έχει κανείς ενεργή συμμετοχή, αλλά από εκείνες που σκέφτομαι να πω στο παιδί μου να σηκωθεί να φύγει από αυτή τη χώρα και να μην κοιτάξει ποτέ πίσω του.


Μπάμπης Πανοτόπουλος