Θοδωρής Παπαδάτος, Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης: "Οι δολοφονίες χαρακτήρων, από όπου και αν προέρχονται, δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές".


 

Debate Πολιτικών Αρχηγών, Θρίαμβος του Λαϊκισμού & Πολιτική Χυδαιότητα.

Ως εκ της θέσης μου, δεν είχα σκοπό να σχολιάσω το χθεσινό debate των πολιτικών αρχηγών. Εντούτοις, αισθάνομαι υποχρεωμένος να αναφερθώ στην αήθη και βαθιά λαϊκίστικη αναφορά του κ. Νίκου Ανδρουλάκη, προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για έναν άνθρωπο που έχω γνωρίσει σχετικά πρόσφατα, αλλά έχω εντυπωσιαστεί από την ποιότητα του χαρακτήρα του και την ανιδιοτέλεια που τον διακρίνει.
Κατά το χθεσινό debate, λοιπόν, ο αυτοπροσδιοριζόμενος ως μετριοπαθής κ. Ανδρουλάκης, με προβοκατόρικο ήθος, ανέφερε σε πανελλήνια μετάδοση επί λέξει: «Χαίρομαι πάρα πολύ που ο κ Τσίπρας συμφωνεί με την άποψη μου για τους διοικητές νοσοκομείου γιατί μόλις τώρα μου έστειλε ένας σύντροφος από τη Σαντορίνη ότι έτσι θα αποφύγει το διοικητή – ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ που είχε διορίσει ο ίδιος όταν ήταν Κυβέρνηση, στη Σαντορίνη».
Για όσους γνωρίζουν, έστω και ελάχιστα την πολιτική πραγματικότητα του τόπου, η χυδαία αυτή επίθεση αφορά τον πρώην Διοικητή του Γ.Ν. Θήρας Babis Panotopoulos. Ο Μπάμπης αποτελεί ενεργό μέλος της Δημοτικής Κίνησης ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη, της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι τη δεδομένη χρονική στιγμή. Δίχως καμία απολύτως υπερβολή, ο Μπάμπης είναι ένας άνθρωπος που με μόχθο έχει πετύχει πάρα πολλά, υπερασπιζόμενος πάντοτε, ακόμη και με προσωπικό κόστος (και αυτό το γνωρίζω καλά), το γενικό συμφέρον έναντι του ιδιωτικού. Κατά τη θητεία του στο Γ.Ν. Θήρας όχι μόνο δεν ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά αντίθετα προσπάθησε να βάλει σε τάξη ένα σύστημα που μόνο ως διεφθαρμένο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.
Ο κ. Ανδρουλάκης αποφάσισε, για δυσεξήγητους λόγους, να ταυτιστεί πλήρως με ένθερμους διακινητές των fake news, που δυστυχώς φέρουν τον τίτλο του δημοσιογράφου, ταπεινώνοντας την αξιοπρέπεια ενός ανθρώπου και στιγματίζοντάς τον ανεξίτηλα. Η συκοφαντική αυτή τοποθέτηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ αποτελεί μοναδικό συνδυασμό όλων των χαρακτηριστικών που ο Αριστοτέλης είχε περιγράψει ως δηλητήριο της δημοκρατίας. Συμπυκνώνει την αταβιστική αντίληψη των πραγμάτων, που καθιστούν τη δημοκρατία μας τόσο ελλειμματική.
Από τη θέση που μου έλαχε να έχω, ως Επικεφαλής της ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη, καλώ το σύνολο των εκπροσώπων των υπόλοιπων Δημοτικών Παρατάξεων της Ηλιούπολης να τοποθετηθούν, καταδικάζοντας απερίφραστα την αναξιοπρεπή αυτή δήλωση του κ. Ανδρουλάκη. Ο Μπάμπης είναι γνωστό μέλος της κοινωνίας της Ηλιούπολης, με ενεργό συμμετοχή στα τοπικά δρώμενα, ιδιαίτερα αγαπητός, χωρίς κανείς να μπορεί να του προσάψει το οτιδήποτε. Οι δολοφονίες χαρακτήρων, από όπου και αν προέρχονται, δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές.

Θοδωρής Παπαδάτος, Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης