Αυλαία Για Την 20η Έκθεση Βιβλίου Ηλιούπολης - Το Πρόγραμμα Του Τελευταίου Τριημέρου (23-25.06.2023).


 

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

20:00: Πώς χτίστηκε ο Παρθενώνας; Με ποιον τρόπο ξυπνούσε ο Πλάτωνας; Τι εύρηκε ο Αρχιμήδης; Ποια ήταν τα μυστικά του Πυθαγόρα; Έφτιαξε ο Φίλωνας… ρομπότ και ο Κτησίβιος… μουσικό καθρέφτη; Εφηύρε ο Ήρωνας την πρώτη… ατμομηχανή; Είχαν, στ’ αλήθεια, οι αρχαίοι Έλληνες… ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ; Ελάτε μαζί μας σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο να το ανακαλύψουμε! Παρέα με τον Χας και την Ταγκ, θα γνωρίσουμε από κοντά τους σπουδαίους αρχαίους Έλληνες εφευρέτες και τις μοναδικές εφευρέσεις τους. Ελάτε σήμερα να ταξιδέψουμε στο χθες, για να δημιουργήσουμε… το #αύριο! Ο συγγραφέας Παναγιώτης Ε. Αράπης μας ταξιδεύει με το βιβλίο του «Ο ΧΑΣ ΚΑΙ Η ΤΑΓΚ: ΤΟ AVRIO ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ», (βιβλιοπωλείο Αντωνόπουλος, εκδ. Υδροπλάνο).21:00: H Ηλιουπολίτισσα συγγραφέας Σμαραγδή Μητροπούλου παρουσιάζει το βιβλίο της «Η κυρά του κάστρου»... με φόντο τις καστροπολιτείες του Μοριά και τη μαγική Ανατολή. 

Την συζήτηση συντονίζει η εκπαιδευτικός Κάτια Παπαγεωργίου. (Βιβλιοπωλείο Περί Βιβλίου, Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές).


ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

20:30 έως 22:30: Ο συγγραφέας comics και εικονογράφος Αλέκος Παπαδάτος θα υπογράφει τα βιβλία του από τις Εκδόσεις Ίκαρος, στο περίπτερο του βιβλιοπωλείου Φραγκιουδάκη, από τις 20:30 έως τις 22:30. (Εκδόσεις Ίκαρος - Περίπτερο Φραγκιουδάκη).


ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

20:00 - 23:00: Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί τη λήξη της επετειακής 20ης Έκθεσης Βιβλίου Δήμου Ηλιούπολης, με κέφι και όμορφες μουσικές στην πλατεία μας, και να διαλέξουμε μαζί τα βιβλία που θα σας συντροφεύσουν στις διακοπές σας!!