20/10/2022 - 14η Συνεδρίαση Δ.Σ. Ηλιούπολης: Ερώτηση Τασίας Τσατσούλη - "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ" για τα προβλήματα τροφοδοσίας που εμφανίζονται στους παιδικούς σταθμούς.



...

Και να κλείσω με δύο ζητήματα. Αναφέρθηκε προηγουμένως για το ζήτημα του διαιτολογίου, μάλλον τα προβλήματα τροφοδοσίας που εμφανίζονται στους παιδικούς σταθμούς. Υπάρχει καταγγελία για παράδειγμα, επίσημη καταγγελία και την ξέρετε κι εσείς, ότι δεν μπορούσαν να παραλάβουν έναν κιμά ο οποίος ήταν ακατάλληλος. Αυτό είναι θετικό, διότι δείχνει επαγρύπνηση από την μεριά των εργαζομένων. Όμως, κατά τη γνώμη μας υπάρχουν τα εξής τρία ζητήματα που πρέπει να πάρει η Δημοτική Αρχή υπόψη.

Πρώτον: Ότι έγινε παρέμβαση από τον Πρόεδρο του «ΚΑΦΑΔΗΛ» στον εργαζόμενο, με ποιο δικαίωμα –αυτό ήταν το πνεύμα– δεν πήρε τον κιμά που θεώρησε ο μάγειρας ακατάλληλο. Ο Πρόεδρος είναι επί της υγιεινής; Ξέρει ποια είναι τα καθήκοντα του μάγειρα και της Διευθύντριας;

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: (Παρέμβαση εκτός μικροφώνου) Ήσασταν παρούσα σε αυτό το περιστατικό;

Κ.ΚΑΛΟΥΔΗΣ(Πρόεδρος «ΚΑΦΑΔΗΛ»): Θα σας απαντήσω. 

Α.ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ: Θα μας απαντήσετε και θα σας πω αν ήμουν παρούσα. 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Καταλαβαίνετε τι λέτε τώρα, κα Τσατσούλη. 

Α.ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ: Καταλαβαίνω απόλυτα. Απόλυτα!

Ι.ΧΙΩΤΕΛΗΣ: Εσείς ήσασταν παρών; 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: (Παρεμβαίνει εκτός μικροφώνου) 

Α.ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ: Θα πείτε, Δήμαρχε. Συγκρατηθείτε! Δεύτερο ζήτημα που θέλουμε να βάλουμε. Πάρτε υπόψη σας το εξής, ότι στην εποχή που αλματωδώς ανεβαίνουν οι τιμές των προϊόντων, είναι λογικό ότι οι προμηθευτές μπορεί να εμφανίσουν τέτοια φαινόμενα, δηλαδή να φέρνουν υποβαθμισμένης ποιότητας τρόφιμα και πρέπει να χωράει επαγρύπνηση σ΄ αυτό, στην εποχή ειδικά που ζούμε, στη φάση που ζούμε. Οπότε, σημαίνει ότι πρέπει να πάρουμε κάποια μέτρα. Κοιτάξτε ποια μέτρα. Δεν μπορεί, παράδειγμα, η Επιτροπή Παραλαβής να είναι κεντρικά, π.χ. στο «ΚΑΦΑΔΗΛ». Πρέπει να είναι μέσα στον Παιδικό Σταθμό Επιτροπή Παραλαβής. Όταν τα παίρνει κάποιος, να έχει και την ευθύνη να υπογράφει. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κυρία Τσατσούλη, στις ερωτήσεις είμαστε. 

Α.ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ: Ναι, σε αυτό λέω. Δεν είμαι κι απ’ αυτούς τους, όπως ξέρετε, που φεύγω εκτός θέματος συνήθως.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Συμφωνώ μαζί σας. Γι’ αυτό μου κάνει εντύπωση. 

Α.ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ: Είναι πολύ σημαντικό, γι’ αυτό το λέω. Άρα λοιπόν θέλει να δείτε τέτοιες πλευρές, γιατί όντως είμαστε σε πονηρούς καιρούς και μπορεί να έχουμε φαινόμενα.

...

Διαβάστε και την απάντηση του προέδρου του Δ.Σ. του Κ.Α.Φ.Α.Δ.ΗΛ. κ. Κώστα Καλούδη στο πρακτικό της 14ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηλιούπολης της 20ης Οκτωβρίου 2022 που επισυνάπτεται https://ilioupoli.gr/index.php/praktika-dimotikou-symvouliou-2022/.