Μεγάλη η ανταπόκριση στο τετραήμερο Bazaar βιβλίων του Ομίλου Rotary Ηλιούπολης για την ενίσχυση των εθελοντών δασοπυροσβεστών

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τετραήμερο Bazaar μεταχειρισμένων βιβλίων για την ενίσχυση των εθελοντών δασοπυροσβεστών Ηλιούπολης στην πλατεία Φλέμινγκ.

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε και αγκάλιασε την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία παρά τις δυσμενείς συνθήκες του Σαββατοκύριακου.

Ο Ροταριανός Όμιλος Ηλιούπολης μετράει πάνω από 30 χρόνια ζωής με πολλές και ποικίλες δράσεις.


Ο Ροταριανός Όμιλος Ηλιούπολης υπάγεται στην 2470 Περιφέρεια του Διεθνούς Ρόταρυ η οποία περιλαμβάνει  55  Ροταριανούς Ομίλους που ευρίσκονται στη νότιο Ελλάδα.

Ο Όμιλος Ιδρύθηκε το 1993. Δραστηριοποιείται κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά, στην περιοχή της Ηλιούπολης.

Έχει τη νομική μορφή του σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το καταστατικό του είναι εγκεκριμένο από το Πρωτοδικείο Αθηνών και φορολογικά υπάγεται στην ΔΟΥ Ηλιούπολης.

Το ανώτατο όργανό του είναι η Γενική Συνέλευση και το διοικούν σώμα είναι το Διοικητικό Συμβούλιο που έχει ετήσια θητεία.

Τι είναι το Ρόταρυ

Το Διεθνές Ρόταρυ είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο εμπνευσμένων ατόμων που μετατρέπουν την επιθυμία τους για προσφορά, σε κοινωφελείς δράσεις για να αλλάξουν, βελτιώνοντας,   τη ζωή στις ανθρώπινες κοινότητες. Περισσότεροι από 35.000 Ροταριανοί  Όμιλοι υπάρχουν σε 200 χώρες και περιοχές

Οι ροταριανοί προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους άλλους, προωθούμε την ακεραιότητα και ενισχύουμε τη διεθνή κατανόηση, την καλή θέληση και την ειρήνη μέσω της συναδέλφωσης των επιχειρηματιών, των επαγγελματιών και των αρχών της κοινότητας.

Είμαστε μέλη μιας παγκόσμιας οργάνωσης, που εθελοντικά και ανιδιοτελώς απευθυνόμαστε στον Άνθρωπο, ανεξαρτήτως των πολιτικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων, των πολιτιστικών παραδόσεων, των κοινωνικών ιδεολογιών.

Τα μέλη μας είναι προσωπικότητες από τον επιστημονικό, επαγγελματικό και επιχειρηματικό κόσμο των τοπικών κοινωνιών.

Οι δραστηριότητές μας εντάσσονται σε μια υψηλή και συγχρόνως απαιτητική κλίμακα ανθρωπιστικών αξιών και οι οποίες, ουσιαστικά, συγκροτούν την αποστολή μας. Αυτές αποτελούν ένα όλο και είναι το πιο σημαντικό στοιχείο στον στρατηγικό μας σχεδιασμό, γιατί δίνουν ώθηση στις προθέσεις και την κατεύθυνση της ηγεσίας του οργανισμού μας.