Γαβριήλ Αραμπατζής, υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης: Μόνο Θλίψη - Πετσοκόβονται Δέντρα Χωρίς Πρόγραμμα Άμεσης Αντικατάστασης.

Η παράταξη μας ανησυχεί για τη μεταχείριση των δέντρων στην πόλη.

Αποκαλύπτουμε καταγγελίες και φωτογραφίες που δείχνουν την κατάσταση σε κεντρικό δρόμο στην πόλη μας.Δεν μπορούμε να βρούμε λογική εξήγηση για τον τρόπο με τον οποίο η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει το αστικό πράσινο. Είναι θλιβερό που δεν αντικαθίστανται τα δέντρα που έχουν αφαιρεθεί. Το αστικό πράσινο δεν ανανεώνεται με ευθύνη της σημερινής δημοτικής αρχής, τους ενοχλούν τα ψηλά δέντρα που παράγουν οξυγόνο και δροσίσουν την πόλη μας, ενώ ταυτόχρονα ανεχόμαστε και θεωρούμε φυσιολογικούς τους θορύβους από τις εξατμίσεις των δίκυκλων και την οσμή από το καυσαέριο των αυτοκινήτων.


Καλούμε τη δημοτική αρχή να επιδείξει σεβασμό προς το περιβάλλον και την αστική πράσινη ζώνη. Η πόλη μας έχει ανάγκη από μια νέας στρατηγική για την καθαριότητα και το πράσινο.

Να θυμίσουμε μερικές παρεμβάσεις της παράταξης μας για το πράσινο

•Υπάρχει άδεια για τα 23 κομμένα πεύκα του πάρκου Καλαβρύτων στην Ηλιούπολη; https://bit.ly/46fdcY8

•Ρέμα Πικροδάφνης – Βάζω τα σκουπίδια στη θέση τους, ανησυχώ για δέντρα στα πρανή του ρέματος. https://bit.ly/3NmPbG3

•Από ποιον και για ποιο λόγο κόβονται τα δέντρα στο χώρο του ΚΥΤ; https://bit.ly/3PpYQ1g

•Τα σκουπίδια και τα μπάζα στον χώρο του γκαράζ δείχνουν την ανάγκη μιας νέας στρατηγικής για την καθαριότητα και το πράσινο. https://bit.ly/3XmKmkK

• Επιστολή προς τον αντιδήμαρχο πράσινου. https://bit.ly/3CKiUDG

• Δήμαρχε, φταίνε τα παιδιά για την κατάσταση του πράσινου στην πόλη μας; ή ότι δεν ποτίζεται; https://bit.ly/42UEOip