Ηλιούπολη - Εργαζόμενη σε απορριμματοφόρο χτύπησε το κεφάλι της εν ώρα εργασίας.

 Με Δελτίο Τύπου το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης καταγγέλλει ένα ακόμα εργατικό με θύμα εργαζόμενη σε απορριμματοφόρο, με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι της στο οδόστρωμα. Μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου:

Αρ. Πρωτ.:117/2.6.23ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εργατικό ατύχημα είχαμε το απόγευμα της Πέμπτης 1 Ιούνη στον δήμο μας. Μια εργαζόμενη έπεσε από το σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου που βρισκόταν εν κίνηση, με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι της στο οδόστρωμα. Μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Ευχόμαστε περαστικά στη συναδέλφισσα και γρήγορα να γυρίσει στο σπίτι της.

Και αυτό το ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα εκατοντάδες καθημερινά εργατικά ατυχήματα που έχουμε στον κλάδο -όπως και στο δήμο μας-, αναδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την επικινδυνότητα της συγκεκριμένης ειδικότητας.

Τα εργατικά «ατυχήματα» δεν οφείλονται σε κάποια «κατάρα» ή την «κακιά την ώρα». Συμβαίνουν γιατί κυβερνήσεις, διοικήσεις δήμων και γενικότερα η εργοδοσία αντιλαμβάνονται την ασφάλεια των εργαζομένων ως κόστος που πρέπει να μειώσουν. Όλοι οι χώροι δουλειάς είναι μια «κοιλάδα των Τεμπών».

Προβλήματα – που επανειλλημένα έχουμε βάλει στη δημοτική αρχή όπως:

Οι ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες, η μη σωστή κατανομή του υπάρχοντος προσωπικού και η εντατικοποίηση της εργασίας με συνεχή 6ημερα κυρίως στην υπηρεσία καθαριότητας, η μη χορήγηση όλων των Μέσων Ατομικής Προστασίας, τα προβληματικά παλιά και ασυντήρητα οχήματα, η μη συνεχής εκπαίδευση, η μη πραγματοποίηση εδώ και χρόνια των ιατρικών εξετάσεων που προβλέπονται κ.α., είναι προβλήματα, που πέρα από το ότι απαξιώνουν και διαλύουν τις υπηρεσίες, αποτελούν και τις βασικές αιτίες των εργατικών “ατυχημάτων».

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Προσλήψεις και σωστή διαχείριση του προσωπικού.

Προμήθεια, επισκευή και συντήρηση απορριμματοφόρων και οχημάτων. Να χορηγηθούν, στην ώρα τους ΟΛΑ τα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

Να γίνουν τώρα σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους οι ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ που προβλέπονται.

Τήρηση όλων των μέτρων προστασίας.

Το Δ.Σ.

Το διαβάσαμε εδώ: https://lsilioupolis.wordpress.com/2023/06/03/%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%ce%b6%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b7-%cf%83%ce%b5-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%81%ce%b9%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%86%cf%8c%cf%81%ce%bf-%cf%87%cf%84%cf%8d%cf%80%ce%b7/#more-14145