Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - Μηνύματα Γαβριήλ Αραμπατζή & Ματίνας Βρέκου.


Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - Μηνύματα  Γαβριήλ Αραμπατζή & Ματίνας Βρέκου.

 Γαβριήλ Αραμπατζής, υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Τα θέματα του περιβάλλοντος πρέπει να είναι σε άμεση προτεραιότητα, όχι μόνο στην πόλη μας αλλά στη χώρα μας και στον κόσμο όλο. Η προστασία του περιβάλλοντος απαιτεί την αφοσίωση και την ανάληψη δράσης από κάθε άνθρωπο. Μόνο με τη συνεργασία όλων μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το περιβάλλον. Οι βελτιώσεις στους τομείς του πρασίνου, της καθαριότητας, της ανακύκλωσης, της εξοικονόμησης ενέργειας, της ηλεκτροκίνησης, της ποδηλατοκίνησης και των βιοκλιματικών δράσεων μπορούν να καταστήσουν την πόλη μας φιλική στο περιβάλλον, ανθρώπινη και λειτουργική. Το περιβάλλον αξίζει τον σεβασμό όλων μας, και είναι καθήκον μας να το προστατεύσουμε.


Δυστυχώς, η αποτυχία της τρέχουσας διοίκησης του δήμου να προστατεύσει το περιβάλλον, η οποία γίνεται αισθητή ειδικά κατά τη διάρκεια του επερχόμενου καλοκαιριού, απαιτεί μια νέα στρατηγική για την πόλη μας σε θέματα περιβάλλοντος και πράσινου.

Η παράταξή μας δίνει έμφαση στην ποιότητα ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος. Θα εργαστούμε για τη δημιουργία πράσινων χώρων, περιορίζοντας τη ρύπανση και προάγοντας την αειφορία. Θα προωθήσουμε τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και θα ενθαρρύνουμε την υιοθέτηση πρακτικών που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Σήμερα, καλούμαστε να δεσμευτούμε για έναν πιο πράσινο κόσμο. Σας προτρέπω να στηρίξετε την παράταξή μας για να δημιουργήσουμε μια πόλη που είναι υπερήφανη για τη φύση και σέβεται τους πολίτες της. Μαζί μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας, όπου το περιβάλλον απολαμβάνει τον σεβασμό που του αξίζει.

Βρέκου Ματίνα - Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με την 'Νέα Αρχή'5 Ιουνίου 2023…

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Αυτή τη χρονιά συμπίπτει με μια από τις μεγαλύτερες γιορτές του Ορθόδοξου Χριστιανισμού, τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος.

Στα τέλη του 1972 με ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ οριστικέ η 5 Ιουνίου ως παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και έως σήμερα, οι κυβερνήσεις & οι οργανισμοί των Ηνωμένων Εθνών αναλαμβάνουν κάθε χρόνο την ίδια μέρα παγκόσμιες δραστηριότητες για την διατήρηση & ενίσχυση του περιβάλλοντος.
Το θέμα της Παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος 2023 είναι «Λύση στην Πλαστική Ρύπανση» και η κυρία εκδήλωση φιλοξενείται στην Ακτή Ελεφαντοστού. Είναι μια υπενθύμιση ότι οι δράσεις των ανθρώπων για την πλαστική ρύπανση έχουν σημασία. Τα βήματα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης είναι συνέπεια αυτών των δράσεων. Είναι καιρός να επιταχυνθούν οι δράσεις για την πλαστική ρύπανση και η μετάβαση στη κυκλική οικονομία. Είναι καιρός όλοι μας να αναλάβουμε δράση για ένα βιώσιμο περιβάλλον βγάζοντας το πλαστικό από τη ζωή μας για εμάς, τα παιδιά μας & τις επόμενες γενιές.

Γιατί μόνο μαζί μπορούμε!!!