Παραίτηση Δημήτρη Πανταζόπουλου, Επικεφαλής ΕΝ.Α.Κ. Από Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης.

 ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Κύριε Δήμαρχε,

Τους τελευταίους δέκα (10) μήνες με δική σου πρόταση υπηρετώ ως Αντιπρόεδρος άμισθος στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης της πόλης. Η περίοδος αυτή ήταν ιδιαίτερα σημαντική και δημιουργική για το Μουσείο και την Δημοτική Αρχή.
Κυρίως όμως ήταν επωφελής και δημιουργική για την νεολαία, τους Ηλιουπολίτες, τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού.
Την περίοδο αυτή πραγματοποιήθηκαν εξαιρετικές εκδηλώσεις, εκθέσεις εικαστικών, βιβλιοπαρουσιάσεις και ξεναγήθηκαν περισσότερα από εξήντα (60) σχολεία.
Το Μουσείο άνοιξε τις πόρτες του στην κοινωνία και την νεολαία μεταδίδοντας με ηχηρό τρόπο, τα μηνύματα των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.
Κύριε Δήμαρχε, τον Ιούνιο του 2019 οι Ηλιουπολίτες έκαναν την απόλυτη ανατροπή και παράλληλα μας έδωσαν την ευκαιρία αλλά και την εντολή για ένα δημοκρατικό, συνεργατικό και ανθρώπινο Δήμο. Υποσχεθήκαμε μια πόλη καθαρή και πράσινη, φιλική και ασφαλή, ανθρώπινη και διακριτή.

Κύριε Δήμαρχε, δεν καταφέραμε να ενώσουμε τις δυνάμεις και τις προτάσεις μας. Δεν υλοποιήσαμε όσα υποσχεθήκαμε. Δεν αφήσαμε το χνάρι της αλλαγής και της δημιουργίας στην καθημερινότητα και την λειτουργία της πόλης.
Υπήρξε μπροστά μας μια δεύτερη ευκαιρία. Θα μπορούσαμε με δημόσια δέσμευση όλων μας σε συμφωνημένες αρχές, πρόγραμμα, προοδευτικό ανεξάρτητο προσανατολισμό, ενιαία πολιτική συμπεριφορά προς τους δημότες και αμοιβαία εμπιστοσύνη να έχουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για τις ανάγκες και το μέλλον της πόλης.
Το εγχείρημα ήταν δύσκολο αλλά εφικτό και θα μπορούσε να τύχει της αποδοχής της πόλης.

Κύριε Δήμαρχε, εσύ αποφάσισες ότι ένα όνομα είναι αρκετό να ενώσει ένα δυναμικό ανθρώπων από διαφορετικές θέσεις, ιδεολογίες και διαδρομές δίχως όλες τις βασικές προϋποθέσεις – δεσμεύσεις που περιγράφω.

Σου καταθέτω την παραίτησή μου από Αντιπρόεδρος του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης.

Δημήτρης Πανταζόπουλος, Επικεφαλής ΕΝΑΚ Ηλιούπολης