Ηλιούπολη - Δράση Φύτευσης Για Τα Μάτια Του Κόσμου.

Πρόσκληση σε σημερινή δράση φύτευσης στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από τον Δήμο Ηλιούπολης.

Μια δράση για τα μάτια του κόσμου, μια επικοινωνιακή δράση μόνο δεδομένου ότι η παρούσα Διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης στα 4 χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι δεν έκανε μια έστω ουσιαστική παρέμβαση για το περιβάλλον.

Πρωταθλητής ο Δήμος μας στις κενές φυτοδόχους και στην κοπή εκατοντάδων δέντρων - μόνο στο άλσος Παπαρρηγοπούλου (φωτογραφίες ανάρτησης) μετράμε πάνω από 50 δέντρα που κόπηκαν ελέω κακοκαιρίας χωρίς να αντικατασταθούν.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ηλιούπολης:

Δράση φύτευσης στις 5/6 στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και ο Δήμος Ηλιούπολης συμμετέχει ενεργά στον εορτασμό με μια σειρά δράσεων που έχουν ως στόχο να ευαισθητοποιηθούν τα μικρά παιδιά, αλλά κυρίως να μάθουν και να διασκεδάσουν δημιουργώντας κατασκευές.
Στο πλαίσιο αυτό, σας προσκαλεί στη δράση φύτευσης λουλουδιών και φυτών, τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 και ώρα 18:00 μ.μ., στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου (Λεωφ. Κοτζιά 11).
Στην εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στο περιβάλλον, οι μικροί κηπουροί θα δημιουργήσουν, επίσης, τη δεύτερη γλάστρα-ποδήλατο, καθώς και άλλες κατασκευές που θα ομορφύνουν το χώρο.
Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης τονίζει στο μήνυμά του: «Ομορφαίνουμε την πόλη μας, διδάσκουμε στα παιδιά να αγαπάνε και να σέβονται τα λουλούδια και συμμετέχουμε στην προστασία του περιβάλλοντος».
Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Παναγιώτης Κόκλας σημειώνει: «Όταν δίνουμε Μάχη για το Περιβάλλον, δίνουμε Μάχη για την ίδια μας τη Ζωή».
Παράλληλα, ύστερα από κλήρωση, θα προσφερθούν δωρεάν 150 παιδικά κράνη ποδηλάτου, σε όλα τα παιδιά θα δοθούν αναμνηστικά για τη συμμετοχή τους στη δράση και θα μοιραστούν, επίσης, γλαστράκια.
Σας περιμένουμε όλους!