Πρόσκληση Στην Εθελοντική Αιμοδοσία του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως (09.07.2023).
ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ  ΓΕΝΙΚΟΝ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΝ ΤΑΜΕΙΟΝΕΝΟΡΙΑΚΟΝ  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΝ  ΤΑΜΕΙΟΝ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ                                                         

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

Τηλ.- FAX 210.9750736

Emaileftagmarinas@outlook.com


Ηλιούπολη 2-7-2023

Αρ. πρωτ.: 41/2023


Αγαπητοί αιμοδότες,

Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την εθελοντική αιμοδοσία που θα λάβει χώρα στο Ναό μας την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023.


Η εθελοντική αιμοδοσία στο Ναό μας τελείται ήδη από τις αρχές τις δεκαετίας του 1980 έχοντας πλέον γίνει θεσμός για την ενορία της Αγίας Μαρίνης, όπου με την βοήθεια όλων των αιμοδοτών έχει προσφερθεί αίμα για τον συνάνθρωπό μας που πάσχει. Ήρθε και πάλι η στιγμή όπου με χαρά θα προσφέρουμε λίγο χρόνο από τη ζωή μας συμμετέχοντας στην εθελοντική αιμοδοσία για να σώσουμε μια ζωή, που μπορεί να είναι ο αδερφός μας, ο φίλος μας, μα προ πάντων ένας άγνωστος που ζητά την βοήθειά μας. Μια βοήθεια που προσφέρεται χωρίς κανένα κόστος, θυσιάζοντας μονάχα 10 λεπτά από τον χρόνο μας.


Καλούμε λοιπόν όλους τους εθελοντές αιμοδότες να συμμετέχουν στην αιμοδοσία που θα τελεσθεί στο Ναό μας, ώστε με τη βοήθειά τους να μην λείψει ούτε μία μονάδα αίματος από του πάσχοντες αδελφούς μας. Ας δώσουμε χαρά και ελπίδα στους συνανθρώπους μας πραγματοποιώντας μία πράξη θυσιαστικής αγάπης. Ας εορτάσουμε την χαρά της προσφοράς και της θυσίας λίγες μέρες προτού εορτάσουμε την Αγία και ένδοξη Μεγαλομάρτυρα Μαρίνα, την προστάτιδα της ενορίας μας.


Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Ιουλίου από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ναού «Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Μανταδάκης», κάτω από το Ναό της Αγίας Μαρίνας (είσοδος από Αγίας Μαρίνας 39).


Για την απρόσκοπτη συμμετοχή σας στην διαδικασία της αιμοδοσίας συμβάλει η λήψη ενός καλού πρωινού. Επιπρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την κατάλληλη προετοιμασία των υποψηφίων αιμοδοτών, την διαδικασία αιμοδοσίας, αν πληρούν τα βασικά κριτήρια αιμοδοσίας καθώς και πότε δεν επιτρέπεται να αιμοδοτήσουν έχετε τη δυνατότητα να πληροφορηθείτε από την ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.


Απαραίτητα έγγραφα για την συμμετοχή σας στην αιμοδοσία είναι:

1.       Έγγραφο ταυτοπροσωπίας (Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή Δίπλωμα Οδήγησης),

2.       Ο Α.Μ.Κ.Α. (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης)


Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στον υπεύθυνο ιερέα της εθελοντικής δράσης της αιμοδοσίας π. Λάμπρο στο τηλέφωνο 6977 922135 είτε στον γραμματέα της επιτροπής αιμοδοσίας κ. Δημήτριο Ξεσφύγγη στο τηλέφωνο 6972 313256.

 

Για την Επιτροπή Αιμοδοσίας

Πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Ξεσφύγγης


Σας ενημερώΝουμε ότι λίγο πριν το πανηγύρι μας, αύριο την Κυριακή που μας έρχεται, 9.7.2023 και από ώρα 9:00 έως 13:00, στην αίθουσα δεξιώσεων "πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Μανταδάκης", θα γίνει αιμοληψία. Ο π. Σπυρίδων, σήμερα πλέον των 90 ετών, είναι ο ιδρυτής της τράπεζας αίματος της εκκλησιαστικής κοινότητας μας, η οποία ξεκίνησε το 1980. Σήμερα υπεύθυνος είναι ο π. Λάμπρος επιστολή του οποίου θα βρείτε συνημμένη.

Η αίθουσα βρίσκεται κάτω από το ναό, με είσοδο από την οδό Αγίας Μαρίνης 39, εκεί θα γίνει η εθελοντική αιμοδοσία και Σας περιμένουμε με χαρά. 


Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως