Κώστας Γ. Σεφτελής Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ηλιούπολης - 25 Απριλίου 2019: Το μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα στον Υμηττό μας συνεχίζεται...

 Ενδιαφέρουσα η παλιά ανάρτηση του κ. Κώστα Σεφτελή,  Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Ηλιούπολης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

25 Απριλίου 2019

Το μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα στον Υμηττό μας συνεχίζεται.....
Μετά την φονική πυρκαγιά του 2015 που κάηκε ολοσχερώς το δασός μας και εξαφανίστηκε το ο μοναδικός πνεύμονας πρασίνου της περιοχής, συντελείται το τελευταίο διάστημα το μεγαλύτερο οικολογικό έγκλημα στην ιστορία του Υμηττού.
Εκατοντάδες στρέμματα έχουν καλυφθεί με μπάζα που αδυνατεί η δημοτική αρχή να τα προωθήσει στις ειδικές χωματερές και βουνά από κλαδιά που αδυνατεί να τα επεξεργαστεί με το περιβόητο πρόγραμμα της κομποστοποίησης, αφού η δεύτερη προγραμματική σύμβαση με το Τ.Ε.Ι. Κρήτης 214.000 ευρώ έχει ήδη ολοκληρωθεί (?).
Το χαρακτηριστικό με τα μπάζα είναι πως η διοίκηση του Δήμου (ο κ. Βαλασόπουλος είναι και Πρόεδρος στον Σ.Π.Α.Υ.), έχει φροντίσει να τα απλώνει και να τα διοχετεύει σε διάφορα σημεία του βουνού, διανοίγοντας όπως είναι φυσικό και δρόμους.
Οι φωτογραφίες, που καλό είναι να τις δείτε προσεκτικά μία προς μία είναι πλήρως αποκαλυπτικές και οι λήψη τους έγινε την Κυριακή 21/4/2019.
Βλέπεται, η οικολογική ευαισθησία του Δημάρχου και Προέδρου του Σ.Π.Α.Υ. κ. Βαλασόπουλου εξαντλείται μόνο σε φιέστες και προεκλογικές προγραμματικές συμφωνίες, έχοντας ως κομπάρσο την αυτοαποκαλούμενη οικολόγο κ. Βρέκου.
Άραγε, τι έχει να πει για αυτό η κ. Ματίνα?
Σε ότι αφορά τώρα το Δασαρχείο Πεντέλης είναι πλήρως ενήμερο για αυτή την κατάσταση, αλλά θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να κινηθεί με περισσότερο γρήγορους ρυθμούς, ώστε να σταματήσει το περιβαλλοντικό έγκλημα του Υμηττού.
Κώστας Γ. Σεφτελής




+32 φωτογραφίες



Από 25 Απριλίου 2019 φθάσαμε 22 Ιουλίου 2023


Το μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα στον Υμηττό μας συνεχίζεται...