Ο Στάθης Ψυρρόπουλος-"ΠΡΩΤΑ η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ" Ζητά Συζήτηση Για Τη Δημόσια Περιουσία Αλλά Στη Διοίκηση Φαίνεται Ότι 4 Χρόνια Μετρούν Τα Οικόπεδα - Ακίνητα Μαδώντας Την Μαργαρίτα.
Ηλιούπολη, 3/7/2023

Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης γυρίζει την πλάτη στη Δημόσια Περιουσία!
Πληροφορηθήκαμε τις προηγούμενες ημέρες ότι με απόφαση του Πρωθυπουργού και έπειτα από εισήγηση δύο Υπουργών, η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην άμεση απόκτηση των 104 στρεμμάτων των θεάτρων Βράχων, Βύρωνα και Υμηττού και στην απόδοσή τους οριστικά και αμετάκλητα στους πολίτες.

Η δημοτική μας παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» άμεσα με Δελτίο Τύπου και Επιστολή του Επικεφαλής, κ. Στάθη Ψυρρόπουλου, στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ζήτησε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τα ακίνητα του Δημοσίου και τη συγκρότηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής για άμεση συνάντηση με τους υπεύθυνους υπουργούς, ώστε να παραχωρηθούν στους πολίτες ΟΛΑ τα μικρά και μεγάλα οικόπεδα του δημοσίου στην Ηλιούπολη.

Αντ’ αυτού, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου απέστειλε πρόσκληση για τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο όπου με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει καν σαν θέμα η δημόσια περιουσία.

Η δημοτική αρχή για άλλη μια φορά φαίνεται ανίκανη να διαχειριστεί ένα θέμα τεράστιας σημασίας για την πόλη μας για το οποίο έχουμε δώσει αγώνες ως παράταξη και αφορά τις επόμενες γενιές.

Μετά την δικαίωση από τα δικαστήρια του μακρόχρονου αγώνα των Δήμων Ηλιούπολης, Αργυρούπολης - Ελληνικού και Αλίμου για τη δημόσια περιουσία εναντίον των καταπατητών και την απόδοσή τους στην Εταιρεία Διαχείρισης Ακινήτων (ΕΤΑΔ), ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί δυναμικά για οριστικά παραχωρητήρια των οικοπέδων του Δημοσίου στο Δήμο Ηλιούπολης.

Εφόσον αναλάβουμε την αυριανή διοίκηση του Δήμου με τη δική σας στήριξη, η μεταβίβαση της Δημόσιας Περιουσίας στο Δήμο Ηλιούπολης θα είναι από τις πρώτες διεκδικήσεις στις οποίες θα προχωρήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Εμμένουμε στο αίτημά μας για διεξαγωγή έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τη δημόσια περιουσία, ζήτημα που ταλανίζει την πόλη μας εδώ και δεκαετίες.

                               Ο Πρόεδρος                          Η Γραμματέας
                        Στάθης Ψυρρόπουλος                   Έλενα Καπίρη
Ηλιούπολη, 29/6/2023

Στους πολίτες της Ηλιούπολης να αποδοθούν τα οικόπεδα του Δημοσίου.Με απόφαση του Πρωθυπουργού και έπειτα από εισήγηση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και π. Δημάρχου Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά, η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην άμεση απόκτηση των 104 στρεμμάτων των θεάτρων Βράχων, Βύρωνα και Υμηττού, με τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες και μέσα από τις διαδικασίες, που προβλέπονται στους οικείους Νόμους και Διατάγματα. Μετά θα ακολουθήσει η, άνευ ανταλλάγματος, παραχώρησή τους στους δύο Δήμους. Έτσι, οι εκτάσεις όπου βρίσκονται τα θέατρα Βράχων, Βύρωνα και Υμηττού, αποδίδονται οριστικά και αμετάκλητα στους πολίτες.

https://www.thetoc.gr/politismos/article/ta-theatra-braxon-burona-kai-umittou-
apodidontai-oristika-kai-ametaklita-stous-polites/

Η δημοτική μας παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» ζητά να γίνει το ίδιο με ΟΛΑ τα μικρά και μεγάλα τα οικόπεδα του δημοσίου στην Ηλιούπολη (να παραχωρηθούν στους πολίτες).

Ζητάμε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τα ακίνητα του Δημοσίου και τη συγκρότηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής για άμεση συνάντηση με τους υπεύθυνους υπουργούς!

                               Ο Πρόεδρος                           Η Γραμματέας
                        Στάθης Ψυρρόπουλος                    Έλενα Καπίρη