Γαβριήλ Αραμπατζής, υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης: Καλοκαιρινή Φαρσοκωμωδία - "Απελθούσα Δημοτική Αρχή και Ηλεκτροφωτισμός".

 


Η Φαρσοκωμωδία του Δημοτικού Οδοφωτισμού.
Κοινό συμφέρον ή πολιτικές επιδιώξεις;

Δύο καλοκαίρια μετά και η ιστορία στην πόλη επαναλαμβάνεται ως φαρσοκωμωδία. Το θέμα αυτής, «Απελθούσα Δημοτική Αρχή και Ηλεκτροφωτισμός».

Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο της 6ης Ιουλίου 2023, η Δημοτική Αρχή φέρνει προς συζήτηση πάλι το θέμα της τοποθέτησης φωτιστικών σωμάτων LED στην πόλη.

Εμφανίζονται εύλογα ερωτήματα:

Θα υπάρξει νέα πρόταση με διαφορετική λογική από αυτή που συζητήθηκε πριν από δύο χρόνια και απορρίφθηκε ως μη συμφέρουσα και επικίνδυνη για τη βιωσιμότητα των οικονομικών του Δήμου;

Η νέα πρόταση αυτή τη φορά θα έρθει με πιο απόλυτα μεγέθη υπολογισμού της εξοικονόμησης που θα προσφέρει το έργο, ή θα βασίζεται πάλι σε εικασίες περί λειτουργικών λαμπών στην πόλη, όπως στην προηγούμενη προσπάθεια;

Γιατί η εναλλακτική πρόταση κρατήθηκε για τρεις μήνες πριν από τις εκλογές, αντί να έρθει νωρίτερα, έτσι ώστε, αν είναι πραγματικά συμφέρουσα, να ξεκινήσει η υλοποίηση ενός μεγάλου έργου που χρειάζεται η πόλη;

Μήπως η απελθούσα διοίκηση θεωρεί πως έχοντας ενσωματώσει στελέχη από άλλες παρατάξεις που αντιτάχθηκαν στην προηγούμενη πρόταση, έχει ανατρέψει τις συσχετίσεις;

Μήπως η απελθούσα διοίκηση επιδιώκει να περάσει μέσω αυτής της συνεδρίασης ένα αφήγημα περί του καλού και του κακού, κρύβοντας το αν ενδιαφέρεται για το κοινό συμφέρον ή αν εξυπηρετεί τα δικά της συμφέροντα; Αυτή η τακτική την έχουμε ζήσει ως παράταξη στο πετσί μας όλη αυτή την τετραετία.

Ωστόσο, σε οποιοσδήποτε άθλημα όμως, αν παίζεις συνεχώς το ίδιο αποτυχημένο σύστημα, στο τέλος γίνεται απλά προβλέψιμος και γραφικός.

Η δημοτική παράταξη «Η Πόλη που θέλω» δηλώνει υπεύθυνα ότι θα είναι απέναντι σε κάθε μεθόδευση που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δημοτών.

Γαβριήλ Αραμπατζής, υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης - "Η Πόλη που θέλω".