Αλεξάνδρα Καραχάλιου, Δημοτική Σύμβουλος Ηλιούπολης - "Η Πόλη που θέλω": Μπορεί να μην έχουν φωνή να μας το πουν αλλά και αυτά πεινάνε και διψάνε!!!

 
🐈‍⬛ Μπορεί να μην έχουν φωνή να μας το πουν αλλά και αυτά πεινάνε και διψάνε !!!🐰🚰

Δεν είναι αόρατα, απλά δεν μπορούν να μιλήσουν στην γλώσσα μας.

🐶Γι αυτό μην τα προσπερνάμε ας αφήσουμε ένα μπολ με νερό σε σκιερό μέρος , για να ξεδιψάσουνε και αυτά τώρα τις δύσκολες μέρες του καλοκαιριού που περνάμε .🌞

Για μας δεν είναι τίποτα για τα ζωάκια όμως είναι τα πάντα!! Τα ζώα κινδυνεύουν από τον καύσωνα και μπορούν να πεθάνουν από θερμοπληξία .

Μην βγάζεται βόλτα το σκύλο 🐕τις μεσημεριανές ώρες γιατί η άσφαλτος είναι παρά πολύ ζεστή και δεν αντέχουν οι πατούσες τους και υποφέρουν τους.

Μην αφήνετε κανένα ζώο 🐱στο αυτοκίνητο ούτε για λίγα λεπτά γιατί η θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές.🌞

Δεν αφήνουμε κανένα ζώο στην αυλή ή στο μπαλκόνι εκτεθειμένο στον ήλιο και την ζέστη.
Αν εντοπίσετε κάποιο ζώο σε κίνδυνο καλέστε στο 10410.📞

Επειδή έχουν δικαιώματα στην ζωή και τα ζωάκια δεσποζόμενα και μη.🐈‍⬛❤️Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων ΣυντροφιάςΞεκινάει κύμα καύσωνα το οποίο θα μας επηρεάσει όλους. Υπενθυμίζουμε ότι τα ζώα συντροφιάς, εργασίας αλλά και τα παραγωγικά έχουν ανάγκη για αδιάκοπη πρόσβαση σε καθαρό και δροσερό νερό και σε σκιερό μέρος, προστατευμένο από τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Ήδη ως Ειδική Γραμματεία έχουμε αποστείλει σχετικό έγγραφο ως επείγον στους δήμους της χώρας για την προστασία αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων.
🐾Τοποθετήστε μεγάλα μπολ με νερό σε σκιερό μέρος για τα αδέσποτα
🐾Η αλυσόδεση των σκύλων, η μόνιμη παραμονή σε μπαλκόνια και ταράτσες, απαγορεύεται από τον νόμο και είναι εξαιρετικά επικίνδυνη εν μέσω καύσωνα, μπορεί να καταστεί ακόμα και θανάσιμη για το ζώο σας

🐾Να ανανεώνετε τακτικά τα μπολ των δεσποζόμενων ζώων σας με φρέσκο δροσερό νερό
🐾Μην βγάζετε βόλτα τον σκύλο σας τις μεσημεριανές ώρες, προτιμήστε πολύ πρωινές και βραδινές ώρες

🐾Μην αφήνετε κανένα ζώο σας στο αυτοκίνητο, μέσα σε λίγα λεπτά μπορεί να κινδυνεύσει από θερμοπληξία και να καταλήξει

🐾Τα ιπποειδή απαγορεύεται να εργάζονται τις μεσημεριανές ώρες 12:00-17:00 και όταν η θερμοκρασία φτάνει τους 35 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά

Αν διαπιστώσετε ότι οποιοδήποτε ζώο βρίσκεται σε κίνδυνο στείλτε άμεσα mail στο genast@astynomia.gr ή καλέστε στο 10410. Συνεργαστείτε με τον δήμο σας και τις φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής σας για αδέσποτα ζώα που μας έχουν ανάγκη. Αυτές τις δύσκολες ώρες ας μην τα ξεχάσουμε, μας χρειάζονται.