Ηλιούπολη - Παναγιώτης Δριμυλής: Δήμαρχε έλα με φόρα.

 


Δήμαρχε έλα με φόρα.
Η σειρά του Συριζαιου δημάρχου Χατζηδάκη να πάρει κι αυτός φόρα. Ας του χαράξουμε τη διαδρομή.


Εκκίνηση από το αυθαίρετο του προφήτη Ηλία, το πρώτο συμβάν της θητείας του κ. Χατζηδάκη. Το αυθαίρετο που ακόμα προκαλεί με την ύπαρξη του, αφού η δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτα για αυτό.

Στη συνέχεια της διαδρομής μπορεί να πάει στο ΚΥΤ,να ατενίσει τον χώρο στον Υμηττό που θα έφτιαχνε συνεταιρικο νεκροταφείο με τον Άλιμο. Αναπολήσεις από τις κρυφές διαβουλεύσεις με τον δήμαρχο Αλίμου Κονδύλη και με ΔΕΔΔΗΕ, σήμερα μπορεί να μην έχουν ούτε καλημέρα.

Συνεχίζοντας στο γκαράζ, όπου θα δει το αξιόμαχο των οχημάτων του Δήμου. Ένας σπασμένος καθρέφτης από εδώ, μια πεταμένη ρόδα από εκεί, ένα σπασμένο τιμόνι, νεκροταφείο αυτοκινήτων μέσα στο βουνό.



Βραδινή βόλτα στους δρόμους της πόλης. Οδοφωτισμός ανύπαρκτος, όπου δε είναι υπαρκτός με παλαιάς τεχνολογίας λάμπες που καίνε χιλιάδες ευρώ από το δημοτικό ταμείο. Απολογισμός της κατανάλωσης του ρεύματος και της ωφέλειας που θα είχε ο Δήμος από την αλλαγή των λαμπτήρων. Πραγματικός απολογισμός, όχι μαϊμού όπως αυτός που παρουσιάστηκε προ διετίας για να πάει το κόστος αλλαγής των λαμπτήρων από τα 3.000.000 ευρώ στα 10.000.000 ευρώ.

Μια γρήγορη ματιά σε καθαριότητα και πράσινο. Είναι βράδυ και δεν είναι όλα ορατά. Καλύτερα γιατί δεν είναι για να χορταίνει το μάτι. Σε πιάνει η μπόχα βέβαια αλλά δεν βλέπεις το γιατί. Μια μία να ταλαιπωρούνται οι αισθήσεις.


Αναγκαία στάση για να θαυμάσει το νέο επίτευγμα της διοίκησης που λέγεται πλαστικός χλοοτάπητας. Νέα περίεργη αντίληψη για τον δημόσιο χώρο και το πράσινο ο πλαστικός χλοοτάπητας.



Στάση για ξεκούραση και αναψυκτικό. Να δούμε τώρα που καθόμαστε τα οικονομικά του δήμου. Ο καιρός είναι άστατος και φυσάει. Ωχ ο αέρας πήρε όλα τα χαρτιά, συμβάσεις, λογαριασμούς, έσοδα, έξοδα. Καλύτερα μην χαλάσουμε και τη διάθεση μας.

Κάπου εδώ πρέπει να σταματήσει η φόρα και η βόλτα. Έχει κι άλλα αλλά πέρασε το βράδυ. Επιστροφή στο δημαρχείο και παράδοση των κλειδιών για τον επόμενο.


Παναγιώτης Δριμυλής