Ηλιούπολη - Παναγιώτης Δριμυλής: Ξεκίνησε το πλυντήριο του ΣΥΡΙΖΑ.

 


Ξεκίνησε το πλυντήριο του ΣΥΡΙΖΑ.
Η δημοτική παράταξη "Η πόλη που θέλω" έβγαλε μια ανακοίνωση με πολλά ερωτήματα σχετικά με το έκτακτο θέμα που μπήκε για το δημοτικό συμβούλιο της 6ης Ιουλίου. Το θέμα είναι ο δημοτικός οδοφωτισμος και η αλλαγή του.

Εύλογα η παράταξη αναρωτιέται τι είναι αυτό που άλλαξε και μετά από δύο χρόνια επανέρχεται ένα ιδιαίτερα καυτό θέμα για την Ηλιούπολη.

Όσοι το έχουν παρακολουθήσει θα θυμούνται ότι άλλη κατανάλωση αναφερόταν το 2017 στη διαύγεια, άλλη κατανάλωση έδινε ο δήμαρχος Χατζηδάκης. Άλλη ωφέλεια-απο την αλλαγή των λαμπτήρων- έδινε στη διαύγεια το 2017, άλλη έδινε ο δήμαρχος. Το κόστος αλλαγής το 2017 ήταν 3.000.000 ευρώ με τα αλλαγμένα νούμερα που εμφανίστηκαν το 2021 εκτινάχθηκε στα 10.000.000 ευρώ.

Η απάντηση στην εύλογη ερώτηση της παράταξης "η πόλη που θέλω" νομίζω ότι είναι μια και μοναδική.
Η σημερινή διοίκηση, από εχθές βρίσκεται πια με τη βούλα στον αστερισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλαξε ότι οι Συριζαιοι πρέπει να απαντήσουν για τον ηλεκτροφωτισμό και όχι ο Χατζηδάκης ή η δημοτική αρχή. Όσοι έχουν λίγο καλή μνήμη θα θυμούνται ότι την εποχή που το θέμα απασχολούσε τα δημοτικά συμβούλια και την Ηλιούπολη, η μέχρι πρότινος παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ , Ηλίου-πολις, ανθρώπινη πόλη είχε βγάλει ανακοίνωση,που λίγο-πολύ αναφερόταν στο θέμα όχι ως προς το σκανδαλώδες μέρος της σύμβασης αλλά κρατούσε μια στάση καθηγητή πανεπιστημίου που κάνει διάλεξη σε μαθητές ως προς τον τρόπο που γίνονται οι συμβάσεις.
Ήταν την εποχή προ Παπαδάτου,για την οποία όχι μόνο δεν φέρνει ευθύνη αλλά είναι αυτός που δούλεψε για να καταθέσει η παράταξη Ηλίου -πολις προσφυγή. Αντίθετη γνώμη εξέφρασαν τότε όλοι όσοι σήμερα είναι από τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό του δημάρχου.

Έτσι στις 6 Ιουλίου ας είναι όλοι έτοιμοι γιατί το πλυντήριο του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε. Θα ακούσουν και θα ακούσουμε όλοι μια άλλη εκδοχή, ένα άλλο αφήγημα, σίγουρα καλύτερο από το προηγούμενο,που όμως σε τίποτα δεν αθωώνει τον δήμαρχο.

Θα αναρωτηθεί κάποιος. Μα καλά,το έργο το έχει η πόλη ανάγκη. Φυσικά έτσι είναι και πρέπει να βρεθεί λύση. Όμως ταυτόχρονα πρέπει να τιμωρηθεί πολιτικά ο φταιχτης, όχι να ξεπλυθεί για τις μικροκομματικες σκοπιμότητες του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 6 Ιουλίου ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει το ντεμπούτο του ως διοίκηση και πρέπει να ερωτηθεί σκληρά από όλες τις παρατάξεις. Τι έγινε με τον ηλεκτροφωτισμό και ποιός φταίει.
Στον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο τον τοπικό υπάρχουν πολύ περιληπτικά δύο εκδοχές.

1) Αυτή που ψάχνει συμμαχίες με "νικηφόρα προοδευτικά σχήματα" με ιδιαίτερη έμφαση στην λέξη νικηφόρα, ώστε να αναλάβουν όποια θέση. Το "προοδευτικά σχήματα"το ξεπερνούν εύκολα, χάρη της διαπίστωσης ότι από τη στιγμή που θα είναι μέσα στα σχήματα Συριζαιοι, άρα είναι νομοτελειακό ότι τα σχήματα θα γίνουν και προοδευτικά. Έτσι σε ένα σωρό μαζικούς χώρους, τοπική αυτοδιοίκηση, συνδικαλισμός κλπ , χωρίς ενοχή,έχουν συμμαχήσει με ότι αντιδραστικό και τυχοδιωκτικό υπάρχει . Είναι νομοτελειακό κατ αυτή την εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ σύντομα να το μετατρέψουν σε προοδευτικό. Αυτοί όλοι είναι από εχθές στη διοίκηση Χατζηδάκη, δουλεύουν για αυτή,στις 6 Ιουλίου είναι μια καλή ευκαιρία να πούνε τη γνώμη τους για τον ηλεκτροφωτισμό. Να είστε σίγουροι ότι αυτό θα κάνουν.

2) Η δεύτερη οχυρώνεται στην ιδεολογία. Είναι απείρως πιο έντιμη όμως αρνείται στο όνομα της αριστεράς να κάνει συμμαχίες με αυτό που αναγνωρίζει ως "αστικό στρατόπεδο". Έτσι όχι μόνο περιθωριοποιείται αλλά βοηθάει στην ενίσχυση των τυχοδιωκτικων κινήσεων μέσα από την αποδυνάμωση που παράγει ο κατακερματισμός δυνάμεων. Δουλεύουν χωρίς να το γνωρίζουν ή το γνωρίζουν αλλά το προτιμούν, για τον δήμαρχο Χατζηδάκη. Φυσικά χρωστάμε πολλά σε αυτή την εκδοχή ακόμα και στο ότι κατάφερε να κρατήσει την σφραγίδα της παράταξης ηλίου πόλις και δεν την έβαλε ο δήμαρχος σε ένα συρτάρι.

3) Εν κατακλείδι,θα περίμενε κανείς ότι θα υπήρχε και μια τρίτη εκδοχή στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή που θα δούλευε τις συμμαχίες,θα προσπαθούσε να διαμορφώσει νικηφόρες συνθήκες, αντί να σέρνεται από νικηφόρα σχήματα. Όσο κι αν προξενεί έκπληξη δεν φαίνεται να υπάρχει οργανωμένα. Ή με όποιον τυχαίο ή με κανέναν. Προσπαθώντας να το κατανοήσω αυτό, κατέληξα αυθαίρετα, ότι είναι προϊόν της ίδιας συνθήκης. Και οι δύο εκδοχές του ΣΥΡΙΖΑ ταλαιπωρούνται από την ίδια υπεροψία, ως αρρώστια πλέον, αλλά παίρνουν άλλη αντιβίωση. Η αντίθετη όψη του ίδιου νομίσματος.

Οι παρατάξεις της Ηλιούπολης μεθαύριο να γνωρίζουν ότι θα δώσουν εξετάσεις οι κ. Στασινόπουλος, Χρυσουλακης, Ασβεστας, Κονδύλης. Θα δώσουν εξετάσεις πως το "νικηφόρο σχήμα" εξελίσσεται σε "προοδευτικό". Ας τους γίνει κατανοητό ότι ο τυχοδιωκτισμός δεν έχει πρόσημο.