Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης Λευτέρης Κόντης - "ΠΡΩΤΑ η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ" σε διαρκή δράση.

 


Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

"Την Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2023 επισκέφθηκα τη γιορτή ανακύκλωσης που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης μαζί με το Δήμο Αθηναίων στο θεατράκι της Φωκίωνος Νέγρη. Μια εκδήλωση που είχε σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για την ανακύκλωση συσκευασιών στους μπλε κάδους. Στο Δήμο μας χρειάζεται να γίνονται πιο συχνά δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου.Το ποσοστό της ανακύκλωσης για να αυξηθεί χρειάζεται σωστό σχεδιασμό και διαρκή παρακολούθηση και ενημέρωση των πολιτών. Σύμφωνα με το παρατηρητήριο ανακύκλωσης τον Φεβρουάριο του 2023 το ποσοστό διαλογής στην πηγή ανακυκλώσιμων υλικών βρίσκεται στο 4,2%, ενώ το ποσοστό διαλογής στην πηγή βιοαποβλήτων βρίσκεται στο 0,1%.

Έτσι, στο σύνολο για τη διαλογή στην πηγή, ο Δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται στην 59η θέση ανάμεσα στους 66 Δήμους της Περιφέρειας Αττικής.

Πού επηρεάζει το Δήμο αυτό το ποσοστό και γιατί τόσο καιρό επιμένω στο να δοθεί έμφαση στην αύξησή του με σωστό σχεδιασμό;
Στους Δήμους από 1/1/2022 επιβάλλεται τέλος ταφής σε όλα τα αστικά απόβλητα που οδηγούνται μη επεξεργασμένα σε ταφή.

Ειδικότερα:

20ευρώ/ τόνο αποβλήτων την 1/1/2022, το οποίο αυξάνεται ετησίως κατά 5ευρω/τόνο και έως την τιμή των 35ευρω/τόνο το 2025, 45ευρω /τόνο το 2026 και 55ευρω/τόνο από το 2027.

Οπότε, χρειάζεται να δοθεί έμφαση στην ανακύκλωση, έτσι ώστε τα χρήματα του Δήμου που θα μένουν, αν δεν επιβάλλονται υψηλά τέλη ταφής, να επενδύονται σε έργα βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών".


Αγαπητοί συνδημότες και αγαπητές συνδημότισσες,

Ονομάζομαι Κόντης Ελευθέριος και γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στην Ηλιούπολη.
Είμαι απόφοιτος του τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας και εν ενεργεία μεταπτυχιακός φοιτητής του προγράμματος σπουδών ''Εφαρμοσμένες Πολιτικές και Τεχνικές Προστασίας του Περιβάλλοντος'', ενώ η διπλωματική μου εργασία αφορά τη ''Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα διαχείρισης αποβλήτων''. Επίσης, διαθέτω πιστοποιητικά επιμόρφωσης στο τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και της Κυκλικής Οικονομίας και Διαχείρισης Αποβλήτων.

Παράλληλα, εργάζομαι στο Πρόγραμμα Διακριτής Συλλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών και Ευαισθητοποίησης της Green City, ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα Ανακύκλωσης που υλοποιούν η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ.

Η αγάπη για τον τόπο μου, αλλά και η στασιμότητα που τον χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια, μου έδωσαν το έναυσμα να υποβάλω υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος. Η εμπιστοσύνη του φίλου και υποψηφίου δημάρχου Στάθη Ψυρρόπουλου με τη δημοτική παράταξη ''Πρώτα η Ηλιούπολη'' στο πρόσωπό μου, καθώς και ο ρόλος που μου ανατέθηκε ως Τομεάρχης Νεολαίας και Ανακύκλωσης, με τιμά ιδιαίτερα.

Η συμμετοχή μου ως υποψήφιος με τον Στάθη είναι μια ενσυνείδητη επιλογή, γιατί πρόκειται για έναν νέο, έντιμο και ειλικρινή άνθρωπο με όραμα, σχέδιο αλλά και δυναμική έτσι ώστε να αλλάξει την πόλη προς το καλύτερο.

Ανταποκρινόμενος θετικά στο κάλεσμά του, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε μπροστά με εντιμότητα και υπευθυνότητα, καταθέτοντας προτάσεις για κάθε γειτονιά της Ηλιούπολης.

Όσον αφορά τους νέους, η συμμετοχή τους στα ζητήματα της τοπικής κοινωνίας είναι καθοριστική. Γι' αυτό το λόγο, επιδιώκουμε με στοχευμένες δράσεις την ενεργή συμμετοχή τους στην πόλη, αναδεικνύοντας τις δημοκρατικές αξίες και τις καινοτόμες ιδέες τους, αλλά και προωθώντας την καλλιέργεια σχέσεων συνεργασίας, τόσο μεταξύ τους, όσο και με το Δήμο.

Ένα ακόμα σημαντικό κεφάλαιο είναι η διαχείριση των αποβλήτων του Δήμου, στο οποίο δεν έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής, σχετικά με το ποσοστό ανακύκλωσης. Στόχος μας η αύξησή του με συχνές δράσεις ενημέρωσης των πολιτών και καινοτόμες πρακτικές συλλογής τους.

Για τους παραπάνω λόγους, υποβάλλω την υποψηφιότητά μου και ρίχνομαι στη μάχη για να γυρίσουμε σελίδα!