Διεθνής "πόλεμος" κατά της εκκλησιαστικής κοινότητας της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

 


Θύμα εκδήλωσης θρησκευτικού και ρατσιστικού μίσους έγινε η εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως. 


Την εβδομάδα που πέρασε,  άνθρωποι με ιδιαίτερη κακία δημιούργησαν και αναμετέδωσαν ψευδείς ειδήσεις στο διαδίκτυο, ενώ επιτέθηκαν και κατέστρεψαν την έκθεση φωτογραφιών με τίτλο Οστρομπράμσκα. 

Συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Κυριακής 23 Ιουλίου 2023, στο Μπιαλίστοκ της Πολωνίας άγνωστοι βανδάλισαν την έκθεση φωτογραφιών από την κοινότητα μας, με θεματική τους εορτασμούς της Παναγίας Οστρομπράμσκα στην Ηλιούπολη. 


Το εκεί ίδρυμα Αγία Μαρίνα παρουσίαζε στο κέντρο της πόλης, σειρά φωτογραφιών από τις εκδηλώσεις με Πολωνούς στην κοινότητα μας με αφορμή την Οστρομπράσκα. 


Ζητήθηκε η συνδρομή της τοπικής αστυνομίας για την εξεύρεση των δραστών, ενώ καταγγέλθηκε το γεγονός στις πολιτικές και αυτοδιοικητικές αρχές.
 

Το βράδυ της αυτής ημέρας, πληροφορηθήκαμε από μέλος του εκκλησιαστικό συμβουλίου του ναού, ότι σε διαδικτυακή ομάδα, η παντελώς άγνωστη στην κοινότητα μας Μαρία Ρ. δημοσίευσε εικόνα που περιείχε το εξής κείμενο: 

"Να ξέρετε ... 

Σήμερα στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως ήταν ο Ελπιδοφόρος Αμερικής μαζί με μουσουλμάνους και καθολικούς ...

Συλλείτουργο μέσα στην Αθήνα ...

Ααα έχουμε φωτιές ε;"

Η εικόνα αυτή πιθανώς δημιουργήθηκε την ημέρα της εορτής της κοινότητος μας 17 Ιουλίου ή τις επόμενες ημέρες και έχει διακινηθεί σε πάρα πολλά διαδικτυακά μέρη, ομάδες, και τόπους κοινωνικής δικτύωσης. Κατά την αναζήτησή μας επικοινωνήσαμε με κάποιους από τους διακινητές όπως τους Μαρία Ρ, ιερομόναχο Γ. Αγιορείτη, Μάρθα Κ.- Π. και άλλους και τους θέσαμε προ των ευθυνών τους για την αναπαραγωγή της ψευδούς ειδήσεως.
 

Σε απάντηση της συκοφαντικής δυσφήμισης από το διαδίκτυο με την διάδοση της ψευδούς ειδήσεως δηλώνουμε ότι, ο Ελπιδοφόρος Λαμπρινιάδης, ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, ουδέποτε λειτούργησε στην Αγία Μαρίνα παρουσία μουσουλμάνων και καθολικών, ενώ ούτε έχει προσέλθει για οποιονδήποτε λόγο στην ενορία. 


Φυσικά μουσουλμάνοι διαφορετικών εθνοτήτων, νόμιμοι οι παράτυποι μετανάστες, υπήρχαν στο πανηγύρι μας, γιατί είναι και αυτοί έμποροι που γύρω γύρω από το ναό, πωλούν την κάθε είδους πραγματεία τους προς βιοπορισμό. 


Και Λατίνοι παπικοί από σχεδόν 30 κράτη της οικουμένης, ήρθαν κοντά μας το βράδυ της εορτής μας, γιατί παραθέσαμε δείπνο σε αυτούς που μαθαίνουν ελληνικά με το πρόγραμμα της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μαζί φάγαμε, τραγουδήσαμε, και χορέψαμε, με την ελπίδα της εκπλήρωσης της αρχιερατικής προσευχής του Χριστού. 

 

Ενώ προς δικαιολόγηση της καταστροφής της φωτογραφικής εκθέσεως, καταγράφουμε πιθανόν τη μισαλλοδοξία εννοιών Ορθοδόξων. Αυτοί χωρίζοντας την ορθοδοξία από το Ρωσικό κόσμο, θεωρούν ότι κάθε ελληνικό ή σχέση έχων με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, Μητέρα Εκκλησία όλων των σλαβικών εκκλησιών και αυτών στη Ρωσία, Πολωνία, Ουκρανία, Λευκορωσία και αλλαχού, ως αποβλητέο και αιρετικό.

 

Η μεν αναπαραγωγή δημοσιευμάτων του διαδικτύου, μάλιστα από αυτοπροβαλλόμενους ως θεματοφύλακες των ιερών και οσίων της πίστης και του γένους, θέλει πολύ προσοχή και ασφαλή διακρίβωση πηγών και σκοπιμοτήτων. Η δε αποδοχή του αλλοεθνή Σαμαρείτη είναι έργο που υπέδειξε ο Χριστός. Το Χριστό μας με λύπη διαπιστώνουμε ότι και οι μεν και οι δε, έχουν κόψει και ράψει στα μέτρα των επιδιώξεών και συμφερόντων τους.

 

Επιφυλασσόμενοι κάθε νομίμου δικαιώματός μας αναζητούμε εκείνους που βανδάλισαν την έκθεση, αλλά και τους δημιουργούς και τους διακινητές της ψευδούς ειδήσεως, για να αναλάβουν τις ευθύνες τους ενώπιον του Θεού της εν αλήθεια αγάπης. 


 Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.