Γαβριήλ Αραμπατζής, υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης: "Ας αγκαλιάσουμε τη γνώση και την προετοιμασία, και ας ενισχύσουμε την αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας".

 


Η σημερινή ανάρτηση του κου Γαβριήλ Αραμπατζή, υποψηφίους Δημάρχου Ηλιούπολης - "Η Πόλη που θέλω" στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

"Σήμερα είναι ημέρα μνήμης και η φλόγα πλήττει και πάλι τη Ρόδο, πέρυσι έκαψε την Εύβοια … και 23 Ιουλίου 2018 το Μάτι.

Οι φυσικές καταστροφές είναι μια άθλια πραγματικότητα που μάλλον δεν μπορούμε να αποτρέψουμε, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τις επιπτώσεις τους. Οι απώλειες ζωών θα μπορούσαν να αποφευχθούν με μεγαλύτερη ετοιμότητα.

Στο Μάτι Αττικής, σαν σήμερα, πριν από πέντε χρόνια, συντελέστηκε μια τραγωδία ανείπωτων διαστάσεων. Τότε, η φονικότερη πυρκαγιά στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους προκάλεσε τον θάνατο 103 ανθρώπων, απερίγραπτος πόνος και θλίψη. Θυμόμαστε αυτήν την ημέρα με έναν κόμπο στο στομάχι, πρέπει να είμαστε συνεχώς προετοιμασμένοι.

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις ελλείψεις και τις πολιτικές που οδηγούν σε τέτοιου είδους καταστροφές. Η προσπάθεια για μείωση των κινδύνων πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα, και δεν πρέπει να λυγίσουμε μπροστά στις δυσκολίες που προκύπτουν.

Σήμερα, που η φωτιά καίει και πάλι, ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να υπερπηδήσουμε αυτήν τη δοκιμασία. Ας αγκαλιάσουμε τη γνώση και την προετοιμασία, και ας ενισχύσουμε την αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας.

Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να περιορίσουμε τις καταστροφές και να προστατεύσουμε αυτούς που αγαπάμε και την πατρίδα μας. Ελπίζουμε να σταματήσει το συντομότερο αυτό το δράμα στη Ρόδο".


Γαβριήλ Αραμπατζής, υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης "Η Πόλη που θέλω"