Θοδωρής Παπαδάτος, υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης: Η στήριξη της τοπικής αγοράς δεν είναι πολυτέλεια, αλλά υποχρέωση για μια αξιόπιστη Δημοτική Αρχή.

 


Πριν λίγες ημέρες, αντιπροσωπεία της Δημοτικής μας Κίνησης ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη συναντήθηκε με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης.
Συζητήσαμε διεξοδικά για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην τόνωση της επιχειρηματικότητας, καθώς και για τα αιτήματα που έχει επανειλημμένως θέσει ο Ε.Σ.Η. αναφορικά με σειρά ζητημάτων που μπορούν να συμβάλουν προς το σκοπό αυτό.
Στην Ηλιούπολη, ο χώρος της μικρομεσαίας επιχείρησης έχει πληγεί σημαντικά. Ένα φαινόμενο που αναμένεται να ενταθεί το προσεχές χρονικό διάστημα, λόγω των όσων συμβαίνουν στο Ελληνικό.
Κατά τη γνώμη μας, μια υπεύθυνη και αξιόπιστη Δημοτική Αρχή οφείλει να βρει τρόπους ενίσχυσης της τοπικής αγοράς, με σειρά ενεργειών που θα δίνουν ώθηση σε τοπικό επίπεδο. Με πολύπλευρες δράσεις για την προσέλκυση του αγοραστικού ενδιαφέροντος των κατοίκων της πόλης μας, αλλά και των όμορων περιοχών.
Από την πραγματική αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων που παρέχονται σε επίπεδο ΟΤΑ για τη στήριξη καινοτόμων και νεανικών εγχειρημάτων, και που δυστυχώς μένουν σήμερα ανεκμετάλλευτα, μέχρι την ανάγκη για ευρύτερες παρεμβάσεις, όπως η βελτίωση υποδομών και η επίλυση του χρόνιου κυκλοφοριακού προβλήματος. Εξάλλου, ο ανθρωποκεντρικός χωροταξικός ανασχεδιασμός της Ηλιούπολης, πέρα από τα λοιπά οφέλη που μπορεί να έχει, είναι βέβαιο πως θα συμβάλει και στην ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων.
Ο εξορθολογισμός και η με δίκαιο τρόπο επιβολή δημοτικών τελών στις τοπικές επιχειρήσεις, η κατάρτιση συγκεκριμένου και αξιόπιστου αναπτυξιακού σχεδίου για την τόνωση της επιχειρηματικότητας σε τοπικό επίπεδο, η καθαριότητα και ο επαρκής φωτισμός, η ασφαλής κυκλοφορία πεζών και ΑΜΕΑ, η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τους συλλόγους των επιχειρηματιών, η ενίσχυση του τοπικού τύπου, σε συνδυασμό με την διοργάνωση σεμιναρίων και εκδηλώσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών είναι μια δέσμη μέτρων που, ως ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη, θεωρούμε πως πρέπει να ληφθούν.
Η στήριξη της τοπικής αγοράς δεν είναι πολυτέλεια, αλλά υποχρέωση για μια αξιόπιστη Δημοτική Αρχή.