Ηλιούπολη - Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου: Δημοτικές Εκλογές 2019 - Αυτή Είναι Η Αλήθεια.

 



Ήταν λοιπόν σαν σήμερα πριν τρία χρόνια όταν γράφτηκε και εστάλη τέτοια ώρα, η παρακάτω επιστολή προς το δήμαρχο Ηλιουπόλεως.

Ένα χρόνο μετά την ορκωμοσία του για τη θέση αυτή, θέλησα να ξέρει εκείνος και τώρα να μάθετε όλοι, ότι προσωπικά δεν θεωρώ πως συνέβαλα επουδενί στο να είναι δήμαρχος ο εκείνος.

Κάτι για το οποίο δημόσια κατηγορήθηκα και το οποίο φυσικά δεν έχει βάση αληθείας.

Σήμερα λοιπόν πού είναι η καταληκτική ημέρα της καταθέσεως των υποψηφιοτήτων για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, δημοσιοποιώ εκείνη την επιστολή και δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά προς όλους τους υποψηφίους δημάρχους, οι πλείστοι των οποίων ήδη ζήτησαν και με έχουν συναντήσει και συνομιλήσει μαζί μου, ότι ουδεμία ανάμειξη στις επερχόμενες εκλογές πρέπει ούτε θέλω να έχω και να είναι σίγουροι όλοι τους ότι αυτό έκανα και θα κάνω.

Σε όσους με πλησίασαν τους έδειξα τον δρόμο που θα τους φέρει στην δημαρχία, εάν καταφέρουν και πείσουν τους πολίτες ότι αξίζουν να διοικήσουν την πόλη.

Το βράδυ της εκλογής του Γιώργου Χατζηδάκη ως δημάρχου Ηλιουπόλεως μου τηλεφώνησε μεγαλοπαράγων της εκκλησιαστικής διοίκησης να μου ζητήσει το τηλέφωνό του και μου είπε χαρακτηριστικά "Τα κατάφερες και έκανες αυτό που ήθελες"

Του είπα τότε αυτό που λέω και τώρα σε όλους "Δεν έκανα τίποτα παραπάνω από προσευχή, για εκείνον που προσπάθησε τρείς να με διώξει από την αγία Μαρίνα, και ο Θεός άκουσε την παράκληση μου".

Γιατί για κάποιους η πόλη είναι ονοματισμένη στο όνομα του ήλιου. Για μένα έχει προστάτη των επιτηρούντα από τα ψηλά Προφήτη Ηλία.




Γράψαμε τότε:

Αξιότιμε και αγαπητέ δήμαρχε, Γιώργο Χατζηδάκη, πάντοτε χαίρεται

Σαν σήμερα προ έτους επί του ιερού Ευαγγελίου δώσατε την υπόσχεση να διαχειριστείτε τον δήμο Ηλιουπόλεως ως δήμαρχός του.

Η θέληση του ηλιουπολίτη για αλλαγή άγγιξέ το 70% των ψηφοφόρων.

Σίγουρα πολλά πράγματα συνηγόρησαν ώστε να είστε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης, στην οποία από το 1997 υπηρετώ τον λαό του Θεού στην εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Με κατηγόρησαν και δημόσια, ότι ήθελα να είστε δήμαρχος, και έκανα το παν γι' αυτό. Ξέρετε καλά πως δεν ήθελα αυτό. Άλλωστε η άποψη μου, ταυτίζεται με την ρήση του Ευαγγελίου ότι δεν βάζεις παλιό κρασί σε νέα ασκιά. Και σείς έλαχε να είστε μαζί με τους περισσότερους συμβούλους Σας, παλιό κρασί και μάλιστα ξυδιασμένο από την πολυετή διοίκηση δίπλα στο απολυταρχικό και αυταρχικό δήμαρχο μας. Όμως η πολυδιάσπαση της αριστεράς και της δεξιάς και η αδυναμία των ανθρώπων να λειτουργήσουν αυτοδιοικητικά στην πόλη και όχι κομματικά, σας έφερε απέναντι στον δήμαρχο τον οποίον υπηρετήσατε 9 χρόνια ως ο πρώτος των αντιδημάρχων του. Έτσι το μη χείρον βέλτιστο.

Πέρασε ένας χρόνος και η πόλη δεν ένοιωσε την αύρα της αλλαγής, από τον δήμαρχο της αλλαγής. Παραμένει παραπαίουσα με ούτε τα αυτονόητα σε καλή λειτουργία.

Δήμαρχε η πόλη δεν είναι σκάκι, για να κουνάτε τα πιόνια από το γραφείο Σας, με ρουά ματ για την επόμενη μέρα. Η πόλη είναι οι κενές φυτοδόχοι στα πεζοδρόμια, λακκούβες και αναχώματα στους δρόμους που για να τα δει κάποιος, πρέπει να περνά τις ακάθαρτες γωνιές και να τις καθαρίζει με τα μάτια.

Δήμαρχος καλός δεν είναι, φίλτατε, για να θυμίσω το αριστοτελικό "φίλος μεν Πλάτων φιλτάτη δ' αλήθεια, αυτός που δεν ξέρει να συγκρουστεί με το κατεστημένο των τεμπέληδων της αργομισθίας του δικομματικού σωλήνα, αλλά αυτός που εμπνέει τους υπαλλήλους να αγαπήσουν την εργασία τους, πριν τελικά περάσουν όλα στον ιδιωτικό τομέα για να λειτουργήσουν σωστά. Δείτε πότε αποκτήσαμε κρεματόριο στην Ελλάδα. Μόλις ο νόμος επέτρεψε να το στήσουν ιδιώτες. Έτσι θα λυθεί και το πρόβλημα των κοιμητηρίων μόλις αφήσουν την ιδιωτική πρωτοβουλία να επεμβεί.

Πρόσωπα που μόνο καλό δεν έκαναν στην πόλη πρσετερίζονται την εξουσία και φαίνονται έτοιμα να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο, δίπλα Σας. Και εμείς λειτουργούμε με τα τερατούργημα της συνεπωνύμου του υπευθύνου.

Δεν θα Σας θυμίσω πως δεν μπορέσατε ακόμα εννιά και ένα χρόνια, να ξεπληρώσει ο δήμος το προσκυνητάρι-μνημείο της πλατείας Ανεξαρτησίας, αλλά θα Σας πως ότι αν την περπατήστε ξερή και βρώμικη θα συγχαθείτε την κατάντια της. Βέβαια αυτό δεν οφείλεται φυσικά στο ότι δεν έγιναν τα εγκαίνια της ανακαίνισης της, αλλά στο ότι Βαλασόπουλος και Χατζηδάκης δεν ήταν και δεν είναι για την πόλη, αλλά για την επανακατάληψη της εξουσίας.

Φυσικά δεν περιμένω να γίνει το πεζοδρόμιο που ανασήκωσαν τα δέντρα δίπλα στην Εκκλησία, ούτε να βρεθεί λύση για Β' κοιμητήριο, άλλα ούτε και γι' άλλα και άλλα. Σταματώ εδώ και μακάρι να διαψευστώ.

Το ότι σώσατε τον αθλητισμό της πόλης με την ανατροπή της πρότασης για μη λειτουργία των αθλητικών σωματείων στο και πέντε, είναι άξιο χαράς και Σας συγχαίρω.

Επειδή η ελπίδα παθαίνει τελευταία, στην σημερινή επέτειο Σας εύχομαι τα βέλτιστα για την πόλη, υγεία και οικογενειακή ειρήνη και χαρές.

αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημήτριου