30 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ φωτογραφίες & η Δήλωση Γαβριήλ Αραμπατζή - Τρισάγιο στη Μνήμη των Πυροσβεστών που έπεσαν στην πυρκαγιά στον Καρέα, στις 22-7-1998.

 
Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2023 τελέστηκε το μνημόσυνο των πυροσβεστών στον Υμηττό που λόγω των συνθηκών είχε αναβληθεί. Ας είναι αιώνια τους η μνήμη.

Πατέρας Χαράλαμπος Γεωργαντά Προϊστάμενος του Ιερού Ναού  των Αγίων Τιμοθέου & Μαύρας Ηλιουπόλεως.

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων Αρχιπυροσβεστών Μαλούκου Δημητρίου και Μαυραειδή Θεμιστοκλή, του Πυροσβέστη Διαβολή Αλέξανδρου, καθώς και του Εθελοντή Πυροσβέστη Καραμολέγκου Δημητρίου, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την κατάσβεση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς, στο δάσος του Καρέα στον Υμηττό, στις 22 Ιουλίου 1998, τελέστηκε την Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2023.

Το τρισάγιο τελέστηκε από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Ειρηναίο Παναγιωτόπουλο, τον Πατέρα Χαράλαμπο Γεωργαντά Προϊστάμενο του Ιερού Ναού  της Αγίας Μαύρας και τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Σεραφείμ Δημητρίου Προϊστάμενο του Ιερού Ναού  της Αγίας Μαρίνης, στον τόπο όπου έλαβε χώρα το τραγικό περιστατικό.

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος  Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης & Γαβριήλ Αραμπατζής, υποψήφιος Δήμαρχος ΗλιούποληςΔήλωση Γαβριήλ Αραμπατζή

Πριν από 25 χρόνια, στις 22 Ιουλίου 1998, ένα τραγικό γεγονός η φωτιά που εκδηλώθηκε με ανεξέλεγκτη ορμή στον Υμηττό, άφησε πίσω της τραγικό απολογισμό: τέσσερις ήρωες έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, θυσιάζοντας τις ζωές στην προσπάθεια να περιορίσουν την καταστροφή της φύσης.

Το μνημείο στη Θέση Πλάτωμα Υμηττού είναι μια υπενθύμιση του θάρρους και της αυτοθυσίας των αρχιπυροσβεστών Δημητρίου Μαλούκου και Θεμιστοκλή Μαυραειδή, του Πυροσβέστη Αλέξανδρου Διαβολή και του εθελοντή Πυροσβέστη Δημήτριου Καραμολέγκου.

25 χρόνια μετά, βρεθήκαμε εκεί που η φωτιά έσβησε τις ζωές τους, για να τιμήσουμε τη μνήμη αυτών των ηρώων, με σεβασμό και ευγνωμοσύνη, σκεπτόμενοι τη θυσία τους.

Γαβριήλ Αραμπατζής, υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης


Το «παρών» στην Επιμνημόσυνη δέηση, έδωσε και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης Γαβριήλ Αραμπατζής , ο οποίος με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει : "25 χρόνια μετά, βρεθήκαμε εκεί που η φωτιά έσβησε τις ζωές τους, για να τιμήσουμε τη μνήμη αυτών των ηρώων, με σεβασμό και ευγνωμοσύνη, σκεπτόμενοι τη θυσία τους".


Τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος
 εκπροσώπησαν ο Διοικητής του 7ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, Αντιπύραρχος Δημήτριος Τζαμάλης και ο Διοικητής του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, Αντιπύραρχος Γεώργιος Μπαλαούρας.

Στην τελετή, εκτός από τις οικογένειες, τους συγγενείς και τους φίλους των αδικοχαμένων , παρέστησαν ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΑΥ, οι Εθελοντικές Ομάδες Δασοπροστασίας από Ηλιούπολη, Ελληνικό – Αργυρούπολη, Γλυφάδα, Καισαριανή, Παπάγου – Χολαργού, εκπρόσωποι Δήμων γύρω από τον Υμηττό, εκπρόσωποι Εθελοντών Π.Σ., εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων του Π.Σ. και των ενώσεων αποστράτων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Εδώ: https://www.fireservice.gr/el_GR/-/trisagio-ste-mneme-ton-pyrosbeston-pou-epesan-sten-pyrkagia-ston-karea-stis-22-7-19-2 η σχετική ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος.